Politerno > Україна і світ > Більше 55% українців вважають чинну владу дилетантською. ІНФОГРАФІКА

Більше 55% українців вважають чинну владу дилетантською. ІНФОГРАФІКА

  • 9 Червня, 2021
  • 873 Переглядів
  • 0

Більше 60% громадян вважають, що події в Україні розвиваються в неправильному напрямку.

За даними дослідження SOCIS, 61,2% громадян вважають, що події в Україні розвиваються в неправильному напрямку, 21,1% – в правильному.

54,2% громадян заявили, що за останні два роки їхнє матеріальне становище погіршилося, 35,3% – не змінилося, 9,1% – погіршився.

Разом з тим, 29,5% громадян вважають, що основну відповідальність за соціально-економічну ситуацію в країні несе Кабмін, 29,2% – президент, 21,3% – Верховна Рада.

50,1% громадян вважають, що за два роки президент Володимир Зеленський не виконав більшість своїх передвиборних обіцянок, 33,2% – вважають, що Зеленський виконав лише деякі свої передвиборні обіцянки, 9,6% – вважають, що більшість передвиборчих обіцянок Зеленського виконані або в процесі виконання.

Крім того, 66,5% громадян вважають, що виконання передвиборчої обіцянки президента Володимира Зеленського “Кінець епохи бідності” повністю провалено, 25,3% – вважають, що вона виконано частково, 1,2% – вважають, що воно повністю виконано.

Відповідаючи на питання: “Як би ви оцінили в цілому нинішню владу Президента В.Зеленського?”, Респонденти відповіли так:

  • Компетентна – 12,9%;

  • Популістська – 15%;

  • Непрофесійна, дилетантська – 55,3%;

  • Відмова від відповіді / не знаю – 16,9%.

Дослідження проводилося 28 травня – 3 червня 2021 року. Результати репрезентативні на рівні всієї країни за показниками віку (старше 18 років), статі, типу поселення (місто/село) і поділу на області. Всього було опитано 2 000 респондентів.

Нагадаємо, за результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) проведеного  27 травня – 1 червня, якби наприкінці травня проходив перший тур президентських виборів, то Володимир Зеленський отримав би 27,3% голосів, якби ж у цей час відбулися парламентські вибори, то у Верховну Раду могли б потрапити 7 партій.

Понад 50% опитаних українців не підтримують балотування президента Володимира Зеленського на другий термін.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE