Politerno > Україна і світ > Резиденцію Януковича передали в управління мережі готельно-ресторанних комплексів

Резиденцію Януковича передали в управління мережі готельно-ресторанних комплексів

  • 10 Червня, 2021
  • 788 Переглядів
  • 0

Готельно-ресторанний комплекс “Сухолуччя” президента-втікача Віктора Януковича передано в управління компанії “7 днів”.

Про це повідомляє пресслужба АРМА.

“У планах майбутнього управителя – створення на території комплексу гостьових зон для відпочинку та сімейних розваг, спорудження сезонного басейну, облаштування готельних номерів, організація двох закладів харчування”, – зазначив керівник АРМА Віталій Сигидин.

9 червня АРМА і “7 днів” підписали договір.

Тепер управитель може розпочати комерційне використання активу.

Сигидин повідомив, що, за програмою управління, очікуваний щомісячний дохід компанії від користування “Сухолуччям” складає 1,16 млн грн, прогнозований дохід держбюджету – понад 200 тис грн.

Крім того, компанія планує витрачати на збереження і покращення комплексу майже 800 тис. грн в місяць.

Як відомо, після втечі в 2014 році експрезидента Януковича з країни правоохоронці відкрили проти нього до 10 кримінальних проваджень.

Янукович фігурує у справах про незаконне заволодіння резиденціями “Межигір’я” та “Сухолуччя”, фальсифікацію результатів голосувань за “диктаторські закони”, злочини проти майданівців, численні тяжкі економічні злочини, хабар, замаскований під винагороду за авторські книжки.

Довідково: готельно-ресторанний комплекс “Сухолуччя” має площу у 30 тис. га. У “Сухолуччі” ще з радянських часів відпочивала та полювала номенклатура. У 1967 році це місце обрав перший секретар ЦК КП України Володимир Щербицький.

У 2004 році туди заселився Віктор Янукович, який обіймав на той момент посаду прем’єр-міністра, а пізніше став президентом.

На місці старого мисливського будинку Щербицького для Януковича звели двоповерховий дерев’яний маєток “Акація”, а – ще один елітний комплекс, так званий “Острів”, оточений водою. Центральним об’єктом був дерев’яний будинок – так звана “Хонка-2”, подібна до легендарної “Хонки” у Межигір’ї.

ТОВ «7 днів» – власник національної мережі готельно-ресторанних комплексів, які працюють, зокрема, в Кам’янці-Подільському, Запоріжжі та Трускавці.

Київський апеляційний суд скасував заочний арешт експрезидента-утікача Віктора Януковича у справі про розгін Майдану 18-20 лютого 2014 року.

Суд ЄС 9  червня вперше скасував санкції Євросоюзу, застосовані проти президента-втікача Віктора Януковича та його сина Олександра. Суд анулював рішення Ради ЄС від 2019 року про продовження на рік персональних санкцій.

У Європейській комісії підтвердили скасування Судом ЄС старих санкцій Євросоюзу проти Віктора та Олександра Януковичів, але вони продовжують залишатися під дією обмежувальних заходів Євросоюзу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE