Politerno > Україна і світ > США готували додаткові $100 млн для України на випадок вторгнення Росії, – радник Байдена

США готували додаткові $100 млн для України на випадок вторгнення Росії, – радник Байдена

  • 20 Червня, 2021
  • 701 Переглядів
  • 0

США готували виділення додаткової допомоги Україні в розмірі $ 100 мільйонів на випадок подальшого вторгнення Росії.

Про це у коментарі Fox News повідомив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван.

“Конгрес виділив 275 мільйонів доларів на допомогу Україні цього року, яка повинна бути витрачена до вересня. Зараз червень. Ми витратили кожну копійку кожного долара з цих 275 мільйонів доларів для України. Джо Байден дотримався своєї прихильності суверенітету і територіальній цілісності України, направивши їм весь обсяг санкціонованої допомоги у сфері безпеки.

Додаткові 100 мільйонів доларів були пакетом на випадок непередбачених обставин у разі подальшого вторгнення Росії в Україну. Це гроші понад 275 мільйонів доларів. І він був створений, коли на кордоні з Україною були зосереджені десятки тисяч російських військ. Коли ці війська відійшли і не увійшли в Україну, ми тримали цей пакет в резерві на випадок, якщо він може знадобитися в майбутньому.

…Росіяни знають, що він є, і українці знають, що він є, але ідея про те, що ми відмовили в якійсь безпековій допомозі Україні – просто нонсенс”, – зазначив Саліван.

Нагадаємо, 18 червня ввечері стало відомо, що Україна може не отримати новий пакет військової допомоги від США на 100 млн доларів, включно з летальним озброєнням.

19 червня прессекретарка Білого дому Джен Псакі назвала “нонсенсом” інформацію про затримку допомоги Україні у сфері безпеки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE