Politerno > Україна і світ > ВМС України відпрацювали у Чорному морі маневри за стандартами НАТО. ВІДЕО – ФОТО

ВМС України відпрацювали у Чорному морі маневри за стандартами НАТО. ВІДЕО – ФОТО

  • 20 Червня, 2021
  • 597 Переглядів
  • 0

Військово-морські сили Збройних сил України в Чорному морі провели тактичні навчання корабельної десантної групи.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

 


Зазначається, що до навчань було залучено дивізіон надводних кораблів, підрозділи морської піхоти, морську авіацію й авіацію Повітряних сил.

Вони проводилися у кілька етапів. Зокрема, відпрацювання організації протикатерної оборони українські військові здійснювали з виконанням вправ корабельної десантної групи на полігонах бойової підготовки.

Українські ВМС відпрацювали маневри за стандартами НАТО в Чорному морі 01

Епізоди тактичних навчань щодо організації маневрування відпрацьовували за сигналами MTP, які використовують країни-члени НАТО.

Українські ВМС відпрацювали маневри за стандартами НАТО в Чорному морі 02

Крім того, українські моряки здійснювали тактичне маневрування, передавання вантажів на ходу, надавали допомогу аварійному кораблю з висадкою аварійно-рятувальної групи, буксирували пошкоджений корабель тощо. Також на тлі тактичного навчання було здійснено приймання курсового завдання К2 у МСТР (морський суховантажний транспорт) “Горлівка”.

“Тактичні епізоди протикатерної оборони корабельної десантної групи на переході морем ми здійснювали з фактичним виконанням бойових вправ по морських цілях. До епізоду долучались бойові розрахунки морської піхоти, які показали високу готовність і добрий вогневий показник”, – розповів командир флотилії капітан 1 рангу Юрій Федаш.

Українські ВМС відпрацювали маневри за стандартами НАТО в Чорному морі 04

До наступного тактичного епізоду “Бій за висадку” долучалась бомбоштурмова авіація Повітряних сил, а також вертольоти вогневої підтримки морської авіації. При залученні карабельно-катерного складу корабельної десантної групи і бойових розрахунків морської піхоти, яка виконувала бойові вправи з колективної зброї, українські військові відпрацювали тактичний епізод вогневої підтримки військ, що діють на приморському напрямку.

Нагадаємо, минулого року командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа заявив, що не має наміру відвідувати Крим до повернення його під українську юрисдикцію, адже переконаний, що український флот повернеться до Севастополя.

Источник:

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE