Politerno > Україна і світ > Якщо Зеленський хоче виконувати обіцянки, є законопроєкт Тимошенко про подачу населенню українського газу – експерт

Якщо Зеленський хоче виконувати обіцянки, є законопроєкт Тимошенко про подачу населенню українського газу – експерт

  • 20 Червня, 2021
  • 1234 Переглядів
  • 0

Історія навколо «Нафтогазу» і газу взагалі стає все більш абсурдною і нахабно-шахрайською. Це не тільки про те, що радісно відновлена офісом президента Наглядова рада зараз звільняє з посади глави «Нафтогазу» Юрія Вітренка – ставленика офісу президента.

Справа в тому, що «Нафтогаз» офіційно нас усіх повідомив, що в червні він підвищив ціну на газ для населення з 7,96 грн/куб м. до 11,94 грн/куб м. – в півтора рази. Хоча ціна 7,96 грн/куб м. є фіксованою, тобто, змінам не підлягає. Ну не підлість?

І чим це краще горезвісного «Дюссельдорфа+» від влади попередньої? Причому, я ще пам’ятаю, як обраний Володимир Зеленський слідом за Юлією Тимошенко публічно обіцяв ціну на газ знизити вдвічі!

Добре, припустимо ВАЗ, на відміну від ЮВТ, в газовій темі не розбирається, а оточення президента його грубо розводить. Але ж є законопроєкт тієї ж Тимошенко, який передбачає подачу населенню України газу нашого власного видобутку. Собівартість якого – за офіційними, зауважте, даними! – усього 2 гривні!

Якщо Зеленський реально хоче виконувати свої обіцянки, то його депутати повинні просто взяти законопроєкт Тимошенко за основу, доопрацювати, якщо треба, і швиденько проголосувати. Та нехай би такий же за змістом написали і подали як би від президента! І тоді ціну на газ можна буде знизити, а не підвищувати. І країна буде аплодувати голосніше, ніж після наїзду на Віктора Медведчука.

Але «Слуги» вважають за краще відмовчуватися і відводити очі – у кого ще совість залишилася.

А це означає, що нинішня влада має намір наповнювати дірявий бюджет не за рахунок олігархату, не за рахунок контрабандистів, не за рахунок припинення інших тіньових схем, а виключно за рахунок підвищення тарифів і інших поборів. Тривіально залазячи нам в кишеню! І це ще “Північний потік 2” не запустили.

От мені не шкода ВОЗа, який підвищенням цін на все копає собі політичну могилу – має право на електоральне самогубство. Але ж заодно він ризикує угробити економіку України. І тут вже ніякий Джозеф Байден не допоможе.

Олександр Кочетков



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE