Politerno > Україна і світ > Неїжпапа заявив, що Україна поверне головну базу ВМС України Севастополь – реакція РФ

Неїжпапа заявив, що Україна поверне головну базу ВМС України Севастополь – реакція РФ

  • 6 Липня, 2020
  • 1035 Переглядів
  • 0

Командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа не має наміру відвідувати Крим до повернення його під українську юрисдикцію, адже переконаний, що український флот повернеться до Севастополя.

Про це Неїжпапа розповів в інтерв’ю одеському виданню “Думская”.

“Головна база Військово-морських сил України – це Севастополь. Я від цієї ідеї, принципу і меседжу ніколи не відмовлюся … Там я прослужив все своє корабельне життя. Ми повернемося”, – зазначив він.

При цьому Неїжпапа нагадав, що у багатьох українських офіцерів у Криму залишилися житло, цінності, родичі, але сам він не має наміру відвідувати окупований півострів.

“Я до цього ставлюся категорично – я поїду в Крим лише тоді, коли там буде наш синьо-жовтий прапор. Все. Крапка”, – зазначив Неїжпапа.

“Ми готуємося. Все розповісти не можу, але ось вам маленький факт. Дальність ракетного комплексу “Нептун” дозволяє застосовувати його з материкової України на підходах до Севастополя. Ось там і подивимося”, – сказав командувач ВМС України.

Як заявив у понеділок перший заступник глави комітету Держдуми з оборони Андрій Красов, на Україну чекає провал, якщо вона зважиться на військову конфронтацію.

Про це інформує “Интерфакс“.

“Все закінчиться для України сумно”, – сказав Красов, коментуючи заяву Командувача ВМС України Олексія Неїжпапи.

“В України є якась армія, вона проводить паради, але до реальних бойових дій збройні сили України не готові. Якщо вони зважаться на якусь провокацію, для України все може закінчитися дуже плачевно. Нехай згадають сумний досвід Саакашвілі”, – сказав Красов, маючи на увазі операцію “з примусу Грузії до миру”.

“Росія – миролюбна країна і до війни, захоплення будь-яких територій Росія не готується. Ми вітаємо добросусідські відносини. Нам здавалося, що з новим президентом в Україні повинна наступити нормалізація, але, на жаль, цього не відбувається”, – сказав Красов, який у 2008 році командував тактичною групою ВДВ РФ під час операції “з примусу Грузії до миру”.

Як відомо, раніше Командувач ВМС України Олексій Неїжпапа заявив, що не виключає можливого наступу армії РФ на Херсонщину.

У червні державний концерн “Укроборонпром” повідомив, що в Одеській області успішно завершилися випробування ракетного комплексу Р-360 “Нептун”. Пуски здійснювалися на полігоні Збройних сил України “Алібей” в Одеській області, стрілянина велася з бойовою частиною ракет.

РК “Нептун” – це крилаті ракети української розробки. Ракетний комплекс здатний знищувати бойові кораблі класів крейсер, есмінець, фрегат і корвет, а також десантні, танкодесантні кораблі і транспорти, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп. Ракети можуть уражати ціль в складних метеорологічних умовах за активної вогневої і радіоелектронної протидії.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 11 червня звільнив Ігоря Воронченка з посади Командувача ВМС ЗСУ і призначив на цю посаду Олексія Неїжпапу.

Як заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, обговорення Криму у “мінському форматі” може блокувати прогрес і в питанні Криму, і в питанні Донбасу, але в XXI столітті Україна покаже приклад успішної деокупації захопленої території на прикладі окупованого півостова.

Із нагоди Дня Військово-морських сил України президент Володимир Зеленський на борту фрегата “Гетьман Сагайдачний” оглянув проходження військових кораблів і техніки.

Під час візиту до Одеси президент Володимир Зеленський зустрівся з місцевими ветеранами та пообіцяв допомогти їм у вирішенні проблем.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE