Politerno > Україна і світ > Нардеп-олігарх Новинський непублічно відвідував Офіс президента, – “Схеми”

Нардеп-олігарх Новинський непублічно відвідував Офіс президента, – “Схеми”

  • 23 Червня, 2021
  • 1008 Переглядів
  • 0

Вже через тиждень після заяви президента Володимира Зеленського щодо «закону про олігархів» журналістам «Схем» вдалося зафіксувати непублічний візит на Банкову «восьмого номеру» зі списку найзаможніших українців за версією Forbes та бізнес-партнера Ахметова – нардепа-олігарха Вадима Новинського.

Втім, широкий загал міг би взагалі про нього не дізнатися – через увагу до знімальної групи державних охоронців.

Олігарх, позафракційний народний депутат Вадим Новинський 27 травня непублічно відвідував Офіс президента. Новинський виїжджав із території Офісу на автомобілі з номерними знаками, які закріплені за іншим авто (так звані номери прикриття).

Знімальна група зафіксувала, як 27 травня через ворота з території Офісу президента виїхала Toyota Camry і під’їхала до броньованого авта Mercedes, який чекав на Банковій із супроводом охорони.

Цей Mercedes зареєстрований на компанію Новинського. «Схеми» помітили, як із авта Toyota вийшов народний депутат Вадим Новинський з охоронцем і пересів у Mercedes, після чого обидві автівки залишили Банкову.

Як зазначають журналісти, Toyota була з оперативними номерними знаками (так звані знаки прикриття). У реєстрі автотранспортних засобів вони закріплені за іншою машиною (марки Honda), тому встановити справжнього власника неможливо.

У відповідь на запит у пресслужбі Офісу президента підтвердили, що того вечора Вадим Новинський приїжджав на Банкову, і повідомили, що він мав зустріч із радником керівника ОП Михайлом Подоляком.

«Зустріч відбулася в рамках процесу уточнення комунікаційної стратегії щодо міжконфесійного діалогу та можливих контактів представників держави з представниками Церков і, зокрема, Української православної церкви (йдеться про УПЦ (МП) – ред.). Цей процес відбувається в тому числі й на основі спілкування з різними представниками державних органів, парламенту, громадськості та, власне, церковних спільнот. Також обговорювалися питання можливостей більш повного задоволення духовних потреб суспільства, впливу рівня задоволення таких потреб на оцінку якості життя різними групами населення, підходи до інформаційного забезпечення», – мовиться у відповіді.

На запитання про використання спеціального транспорту з номерами прикриття для виїзду Новинського в Офісі президента зазначили, що «такими даними» не володіють.

За тиждень до непублічного візиту Новинського, мовиться у розслідуванні, Володимир Зеленський під час пресконференції знову проголосив курс на деолігархізацію та анонсував відповідний законопроєкт. Згодом його текст був опублікований на сайті Верховної Ради, де зазначено, що посадовці повинні будуть звітувати про зустрічі з представниками великого бізнесу.

Пізніше на уточнення, чи не суперечить візит Новинського до Офісу президента президентському курсові, у пресслужбі зазначили: «На вказаній зустрічі не було осіб, які уповноважені на ухвалення державних рішень, тому підстав для будь-яких припущень щодо порушень чинної політики немає».

У грудні 2019-го «Схеми» також фіксували, як депутат-олігарх Вадим Новинський відвідував Офіс президента, але публічно. У коментарі журналістові тоді він пояснив, що приходив обговорити «питання життєдіяльності міста Маріуполь», але не повідомив, із ким саме.

За версією журналу Forbes, Вадим Новинський за підсумками 2020 року став доларовим мільярдером і посів восьму сходинку у рейтингу найбагатших українців-2021. У 2020 році журнал оцінив його статки у 810 мільйонів доларів, а цього року вже у 1,4 мільярда доларів.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE