Politerno > Україна і світ > Оприлюднено відео з есмінця, який нібито атакували росіяни

Оприлюднено відео з есмінця, який нібито атакували росіяни

  • 24 Червня, 2021
  • 517 Переглядів
  • 0

Телеканал BBC News, кореспондент якого був на британському есмінці Defender, опублікував відео начебто здійсненого “попереджувального вогню” російських окупантів у бік військового корабля.

Про це повідомляє BBC News.

Кореспондент BBC Джонатан Біл повідомив, що судно переслідували російські військові. Жодного шуму від начебто “попереджувального вогню” на відео не чути, але повідомляється, що постріли були, але далеко.

 

Відзначається, що російські військові по радіозв’язку передали попередження: “Якщо ви не зміните курс, я буду стріляти”.

Також на відео можна побачити, як патрульні катери РФ йдуть поруч з есмінцем та пролітають бомбардувальники.

Defender плив із Одеси в Грузію через територіальні води України по загальноприйнятому і міжнародно визнаному транзитному маршруту.

Нагадаємо, 23 червня Міноборони РФ заявило, що російський прикордонний сторожовий корабель відкрив попереджувальну стрільбу в бік есмінця Великої Британії Defender у Чорному морі, а бомбардувальник Су-24М виконав “попереджувальне бомбометання” через нібито “порушення кордону РФ” поблизу окупованого Севастополя.

Міноборони Британії заперечило обстріл росіянами есмінця Defender — вони заявили, що корабель здійснює мирний прохід відповідно до міжнародного права і попереджувальний вогонь по ньому не відкривався.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE