Politerno > Україна і світ > США чекають на екстрадицію Фірташа з Австрії, – помічник Блінкена

США чекають на екстрадицію Фірташа з Австрії, – помічник Блінкена

  • 28 Червня, 2021
  • 572 Переглядів
  • 0

Вашингтон очікує екстрадиції з Австрії українського олігарха Дмитра Фірташа

Про це в коментарі “Голосу Америки” заявив заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент.

“Австрія – це країна з верховенством права, і у них є певні правові процедури. Наша позиція залишається такою ж, як в 2014-му. Ми засудили Фірташа за злочини, і ми продовжуємо працювати з австрійцями, при цьому поважаючи їхній правовий процес”, – сказав чиновник.

На питання, які інструменти можуть використовувати Сполучені Штати, щоб домогтися екстрадиції, Джордж Кент додав, що США працюють в цьому напрямку з австрійською владою.

“Оскільки ми поважаємо верховенство права в Австрії, вони досі проходять через процес апеляцій у справі про екстрадицію. Ми перебуваємо в контакті з австрійцями, але це їхній процес і він повинен бути завершений”, – заявив дипломат.

Раніше група конгресменів надіслала до Державного департаменту лист з проханням активізувати зусилля щодо екстрадиції олігарха в США – припустивши, що Дмитро Фірташ корумпував австрійську судову систему.

Нагадаємо, 25 червня 2019 року Верховний суд Австрії дозволив екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа до США.

Згодом стало відомо, що Міністерство закордонних справ Австрії аналізує, чи відповідає національним інтересам екстрадиція у США українського мільярдера Дмитра Фірташа.

16 липня 2019 року міністр юстиції Австрії Клеменс Яблонер дав дозвіл на екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа до США.

21 лютого 2017 року українського олігарха Дмитра Фірташа арештували у будівлі суду (суд Відня задовільнив позов австрійської прокуратури щодо екстрадиції Фірташа в США) в Австрії.

24 лютого 2017 року суд у Відні звільнив олігарха Дмитра Фірташа під раніше внесену заставу в 125 мільйонів євро.

Раніше, у 2017 році, Віденська поліція затримала ще одну особу, яка є фігурантом справи, відкритої щодо українського бізнесмена Дмитра Фірташа в Іспанії. Йшлося про колишнього радника президента Віктора Ющенка, Ареса Юсефа, центральний офіс компанії якого розташований в австрійській столиці.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE