Politerno > Україна і світ > Дубінський публікує “зашкварні” законопроєкти, які ініціюють “слуги Аферистів і Шахраїв”

Дубінський публікує “зашкварні” законопроєкти, які ініціюють “слуги Аферистів і Шахраїв”

  • 1 Липня, 2021
  • 571 Переглядів
  • 0

Позафракційний народний депутат Олескандр Дубінський аналізує лобістські, на його думку, законопроєкти, ініційовані фракцією “Слуга народу”.

У своєму Телеграм-каналі нардеп пояснив кілька сумнівних ініціатив колишніх своїх однопартійців. Далі переклад допису:

Друзі, вирішив регулярно публікувати зашкварні законопроекти, за які голосують Слуги Аферистів і Шахраїв.

Ось що сьогодні саме зашкварне від «слуг» стоїть на порядку ВРУ для голосування:

Законопроект № 5305. Цей ЗКП дає немислимі повноваження ДБР. Оцініть: згідно з цим законом будь-яка людина, що працює в ДБР і кому керівництво ДБР дасть відповідний дозвіл, буде мати зброю. До цього носити зберігати і використовувати зброю могли тільки працівники спеціального підрозділу фізичного захисту.

Ви запитаєте, а скільки людей працює в ДБР? Зараз 600. Що теж не мало. Але, за новим законопроектом кількість працівників ДБР збільшиться до 2000 чоловік. При чому, ця цифра ніяк не обґрунтована, розрахунки про розкриття справ і успіхи ДБР не надані. Про що Головне науково-експертне управління ВРУ попередило авторів закону (дає експертну оцінку всіх законопроектів). Але, для побудови диктатури на чолі з Володимиром Зебердимухамедовичем головне – збільшити штат і видати всім зброю.

Законопроект № 3205-2, за яким буде створена ще одна структура – Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві.

Що вам важливо знати про черговий фонд, який створюють Слуги Аферистів і Шахраїв: учасниками фонду (крім держави) можуть бути міжнародні фінансові організації.

Бюджет цього Фонду буде формуватися за рахунок держбюджету, тобто за ваші податки, а також за рахунок грантів міжнародних організацій та міжнародної технічної допомоги. Особлива увага приділяється наглядовій раді Фонду. Він формується так само, як і всі Наглядові ради держпідприємств. За одним Законом. Тобто, нібито з благою метою – гарантування дрібними і середніми сільгоспвиробниками повернення кредитів – створюється за участю міжнародних організацій структура, яка буде викачувати кошти з Держбюджету, з надбудовою у вигляді нікому не потрібної Наглядової ради на величезних зарплатах, з учасниками, які хоч і не відразу (через 2 роки) але будуть отримувати дивіденди.

З урахуванням того, що нічого конкретного законопроектом в частині саме гарантійних процедур і того, як саме аграрії зможуть отримувати гарантії, а фінансові компанії та банки – отримувати компенсації в разі неповернення кредитів, не передбачено, очевидно що цей ЗКП – чергова годівниця для потрібних міжнародним експертам осіб в Наглядовій раді, і викачування грошей з бюджету.

Законопроект № 5475, який пропонує до ваших послуг створення нової посади Уповноваженого з медичних питань або чергового протирателя штанів за бюджетні гроші і ваші податки. Але, законопроект пропонує не просто створити посаду під одну людину. Законопроект пропонує створити цілий інститут – офіс Уповноваженого з медичних питань: зі своїм штатом співробітників, апаратом, бюджетом і ринковими зарплатами для «своїх». Цікаво і те, що спочатку автори законопроекту пропонують створити такий Офіс, а вже потім давати завдання КМУ підготувати ЗКП про захист прав пацієнтів, яких цей офіс буде нібито захищати. Виходить, що прийнятих норм закону ще не буде, а офіс Уповноваженого вже буде працювати на повну котушку. Автор законопроекту Ольга Василевська-Смаглюк.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE