Politerno > Україна і світ > Обіцяєте усунути всі перешкоди для малого бізнесу і вносите проект Закону про “підняти податки всім”, – Шкрум – Зеленському

Обіцяєте усунути всі перешкоди для малого бізнесу і вносите проект Закону про “підняти податки всім”, – Шкрум – Зеленському

  • 1 Липня, 2021
  • 804 Переглядів
  • 0

Унікальна ми все-таки країна. Ви приходите до влади з меседжами полегшення бізнесу, дерегуляцією і спрощенням усіх процесів.

Обіцяєте усунути всі перешкоди для малого бізнесу, стрес та папірці і нескінченні перевірки від усіх держорганів.

Обіцяєте податок на виведений капітал, зменшення податків та підтримку переробки і експорту.

Ви навіть наче б то щиро запрошуєте до дискусії економістів, експертів, великий і малий бізнес, пишете і приймаєте непогану економічну стратегію.

Уряд в стратегії навіть пише про обов‘язок «податкової стабільності» і зобов’язується для малого бізнесу податки не піднімати.

Підписуєте якісь меморандуми.

І далі – вносите проект Закону про «підняти податки всім» і дати побільше повноважень Податковій, побільше перевірок різних і класних.

Забираєте чомусь акциз та гроші з місцевого самоврядування та нових громад. Мінус 2,9 млрд.

Піднімаєте податки навіть не малому фермерству, а «МІКРОфермерству».

Піднімаєте для українців вартість житла, і чомусь не розумієте, що галузь ще більше піде у тінь, і все.

Піднімаєте навіть вартість мобільного інтеренету для громадян. Проти чого виступило профільне міністерство та Mykhailo Fedorov.

Даєте нові прикольні повноваження податковій, бо, очевидно, мало їм бізнес платить поборів зараз.

А всіх, хто виступає проти – усі бізнес-асоціації, місцеве самоврядування, фермери, економісти, експерти – усіх називаєте рукою олігархів. У Петра Олексійовича була мантра «не голосуєте за маразм, значить, «рука Кремля». А вам придумують дурню про «не голосуєте – значить рука олігарха».

Усе йде по колу і повертається. Лише сумно, що чомусь знову і знову ви думаєте, що єдиний ресурс, який ніколи не закінчиться і все пробачить – це люди. Ой як ви помиляєтесь.

Закон #5600 – це сумне замкнене коло нашої історії. 264 Голоси «за».

Нагадаємо, Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE