Politerno > Україна і світ > Путін зміцнюватиме “братні зв’язки” росіян та українців

Путін зміцнюватиме “братні зв’язки” росіян та українців

  • 3 Липня, 2021
  • 747 Переглядів
  • 0

В суботу, 3 липня, президент Росії Володимир Путін затвердив стратегію національної безпеки країни, в якій, зокрема, згадується про Україну.

Про це йдеться в указі Путіна, опублікованому на Офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

У документі зазначено, що досягнення цілей зовнішньої політики Кремля буде реалізовано зокрема за допомогою зміцнення “братніх зв’язків між російським, білоруським та українським народами”.

При цьому в стратегії не зазначені конкретні кроки, які Москва збирається робити для цього.

Також в документі окреслене завдання зміцнити позиції російської мови як “мови міжнародного спілкування” і підтримка громадян РФ, які проживають в інших країнах, в збереженні їх “загальноросійської культурної ідентичності”.

30 червня президент Росії Володимир Путін в черговий раз повторив пропагандистську тезу про “єдиний народ”, який, мовляв, споконвіку існував в триєдності “великоросів, білоросів і малоросів”, який “намагалися розтягнути і роздрібнити”, зокрема зусиллями Речі Посполитої і Австро-Угорщини. Путін також вважає, що ініційований Володимиром Зеленським законопроєкт “оголошує російський народ некорінним на території України”. Він порівняв цей документ зі зброєю масового ураження.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE