Politerno > Україна і світ > Мільярдер та засновник Virgin Galactic Бренсон вирушив у космос

Мільярдер та засновник Virgin Galactic Бренсон вирушив у космос

  • 11 Липня, 2021
  • 968 Переглядів
  • 0

У неділю, 11 липня, компанія Virgin Galactic здійснює перший туристичний суборбітальний політ зі своїм засновником, британським мільярдером Річардом Бренсоном на борту.

Про це повідомляють Virgin Galactic та Space.com.

Компанія веде трансляцію польоту в YouTube.

Старт польоту планувався на 16 годину за київським часом, однак його перенесли на 17:30 через погодні умови.

Заплановано, що корабель “Unity 22” відокремиться від носія на висоті 16 кілометрів і проведе в польоті близько двох годин. Люди на борту перебуватимуть кілька хвилин у стані невагомості. Корабель має піднятися на висоту 80-90 км.

Бренсон буде пасажиром у хвостовій частині ракетного літака.

Як повідомляє Space.com, окрім Бренсона, пасажирами будуть віцепрезидентка Virgin Galactic зі зв’язків з урядом і досліджень Сіріша Бандла, провідний інженер з експлуатації Virgin Galactic Колін Беннет, головний інструктор астронавтів Virgin Galactic Бет Мозес.

Пілотуватимуть Unity Дейв Маккей і Майкл Масуччі, а Фредерік Стеркоу та Келлі Латімер будуть пілотами літака-носія VMS Eve.

У компанії мільярдера Джеффа Безоса Blue Origin заявили, що їхній апарат New Shepard пролетить вище так званої лінії Кармана – 100 км над рівнем моря, які є умовною межею між атмосферою Землі та космосом – на відміну від ракетного літака Virgin Galactic Річарда Бренсона. Blue Origin запустить екіпаж 20 липня.

Нагадаємо, 16 травня компанія Ілона Маска SpaceX вивела на орбіту ракету-носій Falcon 9 із ще одною групою з 52 супутників Starlink, а також двома супутниками компаній Capella Space і Tyvak-0130.

NASA уклала контракт із компанією Ілона Маска SpaceХ на відправку астронавтів на Місяць у 2024 році.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE