Politerno > Україна і світ > “СН” і “Голос” на комітеті не підтримали поправку “Батьківщини” щодо встановлення справедливої ціни на газ. ДОКУМЕНТ

“СН” і “Голос” на комітеті не підтримали поправку “Батьківщини” щодо встановлення справедливої ціни на газ. ДОКУМЕНТ

  • 12 Липня, 2021
  • 550 Переглядів
  • 0

Члени комітету з енергетики та ЖКП від “Слуги народу” та “Голосу” не підтримали поправку фракції “Батьківщина”, якою передбачено встановлення економічно обґрунтованої та справедливої ціни на газ за формулою «собівартість плюс рентабельність до 30 відсотків».

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише член цього комітету, нардеп від “Батьківщини” Олексій Кучеренко, доклавши фото відомості підрахунку голосів депутатів членів комітету.

“Мова йде про правку 591 (Кучеренко, Тимошенко, Цимбалюк, Євтушок, Наливайченко, Тарута, Дубіль, Гриб) до законопроєкту 3508-д, яким передбачається повномасштабна реструктуризація та часткове списання безнадійних боргів підприємств ТКЕ та газорозподільних компаній перед Нафтогазом.

Цей закон буде голосуватися у вівторок 13 липня і його прийняття теоретично дасть можливість підприємствам увійти в опалювальний сезон. Але є одна величезна проблема — одночасно із реструктуризацією боргів монополіст Нафтогаз разом з Урядом суттєво підвищив ціну на газ для ТКЕ, що призведе до значного підвищення тарифів на тепло та гарячу воду на 35–45 відсотків, а інколи, навіть і вище. Так, наприклад, тарифи ВЖЕ зросли: у Тернополі — 70 %, Кременчуці — 53 %, Старокостянтинів — 65 %.

Цією правкою, яку не підтримали депутати від СН та Голосу на комітеті, передбачається в умовах домінування Нафтогазу на ринку встановлення ЕКОНОМІЧНО ОБҐРУНТОВАНОЇ та СПРАВЕДЛИВОЇ ціни на газ від Нафтогазу за формулою «собівартість плюс рентабельність до 30 відсотків»!

Це дасть можливість НЕ ПІДВИЩУВАТИ тарифи, забезпечить повноцінну роботу державної компанії Укргазвидобування та забезпечить стабільну роботу підприємств ТКЕ. Якщо її не підтримають депутати — взимку буде боргова криза!

Шановні друзі — у Вас є час попрацювати зі своїми депутатами й попросити їх підтримати цю правку під час голосування у ВР! «Прошу підтримати та проголосувати!». Репост, будь ласка!”, – зазначив народний депутат.

Нагадаємо, у збитковому для НАК “Нафтогаз” 2020 році члени правління компанії сумарно отримали 610,1 млн грн винагороди.

Також зазначимо, що на позачерговому засіданні 6 липня Наглядова рада “Нафтогазу” не приймала рішення про можливе відсторонення голови правління компанії Юрія Вітренка.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE