Politerno > Україна і світ > “Президент діяв законно, скасовуючи указ Януковича”, – Подоляк про рішення ВС

“Президент діяв законно, скасовуючи указ Януковича”, – Подоляк про рішення ВС

  • 14 Липня, 2021
  • 1206 Переглядів
  • 0

На фото крайній зліва Михайло Подоляк

В Офісі президента скаржаться, що Верховний Суд своїм рішенням щодо судді КС Олександра Тупицького намагається захистити корупційну систему і знищити судову реформу.

Про це заявив радник керівника ОП Михайло Подоляк в коментарі “Українській правді”.

“Сьогоднішнє рішення Верховного Суду щодо Тупицького насправді зовсім не про Тупицького. Воно набагато ширше. Воно про опір неминучому. Про класичну суддівську корупцію. Тому що дане рішення спрямоване проти конкретних законів про очищення Вищої ради правосуддя і про перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Саме тому Верховний суд намагається захистити корупційну систему”, – заяив Подоляк.

На думку Подоляка, Тупицького намагаються повернути, щоб він “організував знищення судової реформи у той же антиконституційний спосіб, як була знищена, наприклад, кримінальна відповідальність за брехню в деклараціях”.

Він додав, що рішення Верховного Суду оскаржуватимуть.

За словами Подоляка, президент діяв законно і в інтересах суспільства, скасовуючи указ Януковича про призначення Тупицького, і він “не допустить знищення судової реформи”.

Представник ОП також підкреслив, що Тупицький – як особа, яка обґрунтовано підозрюється у скоєнні злочинів проти правосуддя, – повинен отримати справедливий вирок.

Нагадаємо, 14 липня Верховний Суд визнав незаконним і скасував указ президента Володимира Зеленського про скасування призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE