Politerno > Україна і світ > Звільнення Тупицького: Верховний Суд скасував указ Зеленського

Звільнення Тупицького: Верховний Суд скасував указ Зеленського

  • 14 Липня, 2021
  • 715 Переглядів
  • 0

Верховний Суд визнав незаконним і скасував указ президента Володимира Зеленського про скасування призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду.

Про це повідомив адвокат Тупицького Олександр Лещенко у коментарі “Українській правді”.

 “Сьогодні адміністративний суд у складі Верховного суду визнав протиправним та скасував указ президента про деякі питання національної безпеки України №124 від 27 березня 2021 року.

Суд прийшов до висновків, що президент України, відповідач по справі, не має повноважень приймати рішення про звільнення чи припинення повноважень суддів Конституційного суду чи приймати рішення про скасування указу про попереднє призначення на посаду судді КС”, зазначив Лещенко

За словами адвоката, суд також прийшов до висновку, що неможливо скасовувати указ індивідуальної дії.

Він назвав рішення Верховного Суду “законним і обґрунтованим” і додав, що “наразі президенту треба думати, що робити з тими діями, які він вчиняв по відношенню до судді КС”.

За  словами Лещенка, це рішення можна оскаржити у Великій палаті ВС. Якщо це станеться, вони будуть діяти “у межах закону, у межах процесу”.

Нагадаємо, 10 червня шестеро суддів Конституційного суду України в ультимативній формі заблокували діяльність Конституційного суду з розгляду важливих, суспільно значимих справ: про медичні гарантії, про пенсійне забезпечення державних службовців, про функціонування української мови як державної.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE