Politerno > Україна і світ > ДБР узялося за суддів ВСУ, які скасували указ Зеленського щодо Тупицького

ДБР узялося за суддів ВСУ, які скасували указ Зеленського щодо Тупицького

  • 19 Липня, 2021
  • 981 Переглядів
  • 0

ДБР відкрило кримінальне провадження щодо можливого зловживання владою суддями КАС ВСУ при винесенні рішення щодо скасування указу президента.

Про це повідомила пресслужба ДБР у коментарі “Українській правді”.

У Бюро пояснюють, що 15 липня 2021 року отримали заяву від представника однієї із громадських організацій, у якій заявник просив внести відомості до ЄРДР щодо зловживання владою суддями ВСУ у зв’язку з визнанням протиправним указу президента Зеленського про скасування призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду.

 “Діючи відповідно до вимог ст. 214 КПК України, Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань внесено відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією зловживання владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України)”, – заявили у ДБР.

За даними Судово-юридичної газети, того ж дня старший слідчий ДБР Кирило Петрухін попросив КАС ВС надати ДБР:

1) належним чином завірену копію справи № 9901/96/21, рішення колегії суддів КАС ВС від 14 липня 2021 року, а також журнали судових засідань у цій справі;

2) дані автоматизованої системи документообігу КАС ВС про рух документів справи № 9901/96/21 та розподіл позову;

3) копії записів технічної системи, яка фіксувала хід судового засідання під час розгляду справи № 9901/96/21.

Відповідні документи КАС ВС повинен передати ДБР до 21 липня 2021 року.

Нагадаємо, 14 липня адміністративний суд у складі Верховного суду визнав протиправним та скасував указ президента про деякі питання національної безпеки України №124 від 27 березня 2021 року.

Суд прийшов до висновків, що президент України, відповідач у справі, “не має повноважень приймати рішення про звільнення чи припинення повноважень суддів Конституційного суду чи приймати рішення про скасування указу про попереднє призначення на посаду судді КС”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE