Politerno > Україна і світ > Після заяви радника Єрмака про “розворот” на схід, Зеленський переконує – Україна хоче в ЄС

Після заяви радника Єрмака про “розворот” на схід, Зеленський переконує – Україна хоче в ЄС

  • 19 Липня, 2021
  • 779 Переглядів
  • 0
Зеленьский у Батумі

Угода про асоціацію з ЄС є орієнтиром для України, у той же час Київ чекає від наступного саміту “Східного партнерства” політичного наповнення і геополітичного бачення майбутнього цієї ініціативи.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, виступаючи на Батумській міжнародній конференції в понеділок, інформує  Інтерфакс-Україна.

“У грудні має відбутися черговий саміт “Східного партнерства”. Це дуже важливо, але відсутність з боку Європейського Союзу стратегічного бачення цілей “Східного партнерства” робить цей формат не таким предметним, напівживим. Нам не потрібен саміт заради саміту. У нас гинуть люди, у нас війна. Нам потрібне політичне наповнення та геополітичне бачення майбутнього цієї ініціативи. І нам, чесно кажучи, незрозуміла доцільність цього (саміту, – ред.) загалом”, – зазначив глава держави.

У той же час Зеленський підкреслив, що Угода про асоціацію з Європейським Союзом є орієнтиром для України.

“Наш орієнтир – Угода про асоціацію з Європейським Союзом. Її імплементація наблизить Україну до критеріїв членства в ЄС. І вже на сьогодні ми маємо амбітний (порядок денний. – Ред.) із Європейським Союзом. Найближча ціль – це старт імплементації Угоди про спільний авіаційний простір, наступна стадія підготовки промислового безвізу та перше підбиття підсумків оновлення Угоди про асоціацію”, – заявив Зеленський.

Президент України упевнений, що російська агресія щодо нашої держави спрямована на недопущення її вступу в ЄС.

“На жаль, триває агресія РФ, гібридні атаки, окупація суверенних територій спрямовані на те, щоб значно гальмувати наш рух до цієї інтеграції. Тому важливим є рух назустріч, важлива підтримка з боку ЄС”, – сказав Зеленський.

Зеленський додав, що Україна, Молдова і Грузія втратили свої території через те, що показали прагнення йти в Євросоюз.

За словами глави держави, доказом того, що для України, Грузії і Молдови є місце в ЄС, може стати надання європейської перспективи трьом країнам.

“Ми хочемо, щоб територія Європейського Союзу стала більшою. І за цей вибір території трьох наших держав, на жаль, стали меншими. Ми знаємо точно, що це тимчасово, але наскільки тимчасово, багато в чому залежить і від Вас, шановні європейці”, – наголосив Зеленський.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE