Politerno > Україна і світ > “Істерика ОП, до якої вирішили підключити ще і ДБР. Дикий сором”, – журналіст про справу ДБР проти суддів ВСУ

“Істерика ОП, до якої вирішили підключити ще і ДБР. Дикий сором”, – журналіст про справу ДБР проти суддів ВСУ

  • 19 Липня, 2021
  • 726 Переглядів
  • 0

Провадження ДБР проти суддів Верховного Суду щодо скасування ними указу Зеленського відносно глави КСУ Олександра Тупицького – це “дикий сором”, який свідчить про істерику з боку Банкової.

Про це пише на своїй сторінці в соцмережі “Фейсбук” журналіст Данило Мокрик.

“Вибачте, але це – просто срака. В той самий час, коли за вагоном предметних, підкріплених матеріалами заяв про злочини наші правоохоронні органи наглухо морозяться відкривати кримінальні провадження – ДБР хутенько починає розслідування за якоюсь заявою, що Верховний Суд зловжив владою, коли скасував указ Зеленського про скасування указу про призначення Тупицького суддею КС. Бо цього вимагає ст. 214 КПК – розпочати кримінальне провадження.

Так, вимагає. Тільки коли тому ж ДБР не хочеться відкривати провадження, то вони чхали на ст. 214 КПК. Вони заяви про злочин розглядають, як звернення громадян.

А тут, коли треба зрезонувати з істерикою Банкової через рішення Верховного Суду по Тупицькому – під козирьок і поїхали. Вже навіть проводити слідчі дії почали. Боже-боже, яка трешнятина. Да, Верховний Суд визнав незаконною практику Зеленського звільняти людей, скасовуючи старі укази про призначення. І це – не вперше Суд займає таку позицію. Пару місяців тому Верховний Суд точно так само визнав незаконним “звільнення” в такий спосіб Зеленським члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення Володимира Горковенка. Тому ще – абсолютно очевидне рішення щодо такої, кхм, процедури. Правда, у випадку з Горковенком в Офісу Президента чогось істерика не почалася. А тут у випадку з Тупицьким – вже почалася. Бо це ж – Тупицький.

Хоча, як тільки Зеленський цю моду собі запровадив, правники волали: це – незаконно, не можна отак просто скасувати одноразовий акт індивідуальної дії, яка вже відбулася. В Офісі Президента робили ліцо кірпічом, шо всьо правильно. Пофіг, що там кажуть правники. Банкова – це ж офіс юридичного креативу, вже не вперше. А тепер от почалася істерика, до якої вирішили долучити ще й ДБР. Який дикий сором”, – зазначив Мокрик.

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом винесення 14 липня 2021 року колегією суддів Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду рішення на користь судді Конституційного Суду Олександра Тупицького.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE