Politerno > Україна і світ > Головний офіс ЄС може бути в Брюсселі, але Берлін – перлина проекту європейської інтеграції, – журналіст Newsweek

Головний офіс ЄС може бути в Брюсселі, але Берлін – перлина проекту європейської інтеграції, – журналіст Newsweek

  • 25 Липня, 2021
  • 545 Переглядів
  • 0

“Північним потоком – 2” Байден грає на посилення Берліну, а тим самим і консолідацію ЄС на противагу тій же Британії і силам, зацікавленим на розвал Союзу.

Джо Байден подарував Володимиру Путіну величезну перемогу на газопроводі “Північний потік – 2”, пише журналіст Newsweek Джош Хаммер у своїй колонці. За його словами, екс-президент США Дональд Трамп, проводячи «яструбину» політику по відношенню до Росії, виступив проти «Північного потоку – 2» і ввів жорсткі санкції, щоб зупинити будівництво газопроводу в Німеччину.

Однак коли до влади прийшов Джо Байден, його адміністрація схвалила реалізацію проекту, – в цьому оглядач бачить помилку Америки. Іронія в тому, що агентом Кремля все одно вважався Трамп.

“Меркель, безсумнівно, задоволена таким результатом, і немає людини щасливішої за Путіна”, – написав Хаммер.

Він додав, що нинішня позиція Вашингтона дає Москві можливість перешкодити США в реалізації експорту природного газу. “Що стосується інтересів вітчизняних виробників і експортерів природного газу – ну, Байден і його політична партія в будь-якому випадку ніколи особливо не піклувалися про них”.

На думку оглядача, через рішення адміністрації Байдена Москва також зможе поставити Європу в енергетичну залежність.

Хаммер заявив, що американський президент уклав угоду з ФРН для того, щоб дати Берліну чергову геополітичну перемогу і заспокоїти Ангелу Меркель. Головний офіс ЄС може бути в Брюсселі, але Берлін – це головна перлина проекту європейської інтеграції та неодмінний оплот після успішного Брексита Великобританії та проти загрози посилення євроскептицизму.

“Якщо хтось бажає – як це робить сучасна глобалістична лівиця, і як сучасна Демократична партія, яка в основному є частиною цієї глобалістичної лівиці – зміцнити ЄС і зберегти його статус знакової транснаціональної інституції, тоді підписання щодо Північного потоку – 2 має великий сенс. Ліберальні режими, такі як Німеччина та Бельгія, перемагають, тоді як націоналістичні режими, такі як Польща та Венгрія, програють.”, – додає журналіст.

Втім, на його думку, США теж програють. “Як і удавана і лицемірна моральна перевага демократів в якості коригуючої противаги нібито проросійськи налаштованому Трампу”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE