Politerno > Україна і світ > Замість балів – букви: для учнів 1-4 класів змінять систему оцінювання

Замість балів – букви: для учнів 1-4 класів змінять систему оцінювання

  • 26 Липня, 2021
  • 1048 Переглядів
  • 0

Затверджено методичні рекомендації щодо оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.

Про це повідомляє пресслужба Міністерство освіти і науки.

“Однією з ключових змін в оцінюванні є підхід до вираження оцінки. На заміну узагальненій бальній оцінці навчальних досягнень учнів з предмета/курсу запропоновано використовувати вербальну оцінку окремих результатів навчання учня/учениці з предмета вивчення, інтегрованого курсу, яка окрім оцінювального судження про досягнення може ще називати і рівень результату навчання”, – сказано в повідомленні.

Так, рекомендації запроваджують поняття вербальної оцінки (оцінювальне судження) та рівневої оцінки (оцінювальне судження із зазначенням рівня результату). Вербальну і рівневу оцінку можна виражати як усно, так і письмово. Рівень результату навчання рекомендовано визначати з урахуванням динаміки його досягнення та позначати буквами – “початковий” (П), “середній” (С), “достатній” (Д), “високий” (В).

Результати оцінювання особистісних надбань учнів у 1-4 класах рекомендовано виражати вербальною оцінкою, об’єктивних результатів навчання у 1-2 класах – вербальною оцінкою, у 3-4 класах – або вербальною, або рівневою оцінкою за вибором закладу.

Нагадаємо, ще у травні Кабмін ухвалив рішення про виділення субвенції на Нову українську школу в 1,4 млрд гривень, втім гроші досі не потрапили до місцевих бюджетів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE