Politerno > Україна і світ > Ситник вважає, що скасування заочного арешту Дубілета болісно вдарило по справі “Приватбанку”

Ситник вважає, що скасування заочного арешту Дубілета болісно вдарило по справі “Приватбанку”

  • 6 Серпня, 2021
  • 614 Переглядів
  • 0
Коломойський і Дубілет

Рішення Вищого антикорупційного суду про скасування заочного арешту ексглави “Приватбанку” Олександра Дубілета “болісно вдарило” по справі щодо установи.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на слова директора НАБУ Артема Ситника на координаційній нараді правоохоронців.

Глава НАБУ висловив стурбованість рішенням апеляції ВАКС скасувати заочний арешт Дубілета.

Це, за його словами, заважає подальшому розслідуванню справи.

“Це рішення Апеляційної палати ВАКС болісно вдарило по справі”, – заявив Ситник.

Скасування заочного арешту підозрюваного пов’язане з прогалинами в Кримінальному процесуальному кодексі, що стосується міжнародного розшуку.

Ситник також зазначив, що справа “Приватбанку” – “надзвичайно складна” і в ній замішані впливові люди, імена яких “і так всі знають”.

Нагадаємо, колишньому голові правління “Приватбанку” Олександру Дубілету та ще двом ексвисокопосадовцям цього банку повідомили про підозри у розтраті чужого майна на суму 136 млн грн. Зокрема, повідомили про підозру експершому заступнику голови правління “Приватбанку” Володимиру Яценку, який 22 лютого намагався покинути Україну на приватному літаку.

2 червня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для ексголови правління “Приватбанку” Олександра Дубілета.

22 липня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду частково задовольнила скаргу захисників підозрюваного ексголови правління “Приватбанку” Олександра Дубілета, скасувавши його заочний арешт.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE