Politerno > Тернопільщина > Представники “За майбутнє” намагаються заволодіти частиною Тернопільського аеропорту? Документ

Представники “За майбутнє” намагаються заволодіти частиною Тернопільського аеропорту? Документ

  • 11 Серпня, 2021
  • 3461 Переглядів
  • 0

Попри обіцянки голів обласної і міської рад відновити Тернопільський аеропорт, по факту сьогодні відбувається спроба приватизації летовища.

Про це пише один з користувачів у Фейсбуці, розмістивши листа на ім’я керівника летовища і голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка.


Так, нещодавно, на ім’я директора Тернопільського аеропорту Юрія Малецького надійшов лист про те, що ГО «Аероклуб-Тернопіль» нібито хоче погодити розміщення злітно-посадкового майданчику. Для цього Тернопільський аеропорт має, в обхід сесії Тернопільської обласної ради, яка як власник розпоряджається майном, безоплатно надати громадській організації землю, що охоплює майже всю центральну територію аеропорту.

Варто наголосити, що земля аеропорту, як і все його майно, є власністю обласної ради і мала б надаватись в екплуатацію лише з дозволу Тернопільської обласної ради відповідним рішенням сесії. А враховуючи те, що держава, Тернопільська обласна рада та Тернопільська міська рада збираються виділити значні кошти для відновлення аеропорту (понад 1 мільярд гривень), то не зрозуміло, для чого територію аеропорту передавати громадській організації, що буде здійснювати приватні польоти. Хіба, аби в подальшому, після того як за державний кошт буде відновлено злітно-посадкову смугу, особам, які стоять за цією громадською організацією, було простіше приватизувати аеропорт.

Дивно й те, що ГО «Аероклуб-Тернопіль», не має законного права здійснювати польоти.  Це неспеціалізована організація, тому вона навіть теоретично не може мати жодних ліцензій та дозволів. Також незрозуміло, хто буде нести відповідальність у випадку, якщо під час здійснення польоту даною організацією трапиться якась катастрофа.

Відповідь на ці питання стає очевидною, коли проаналізувати, хто є керівником даної громадської організації.

Так, директором ГО «Аероклуб-Тернопіль» є такий собі ПУКІВСЬКИЙ АРТЕМ ІГОРОВИЧ, який на виборах балотувався від політичної партії «За майбутнє» за списком №63, округ 5 до Тернопільської обласної ради 7-го скликання. Однак, до депутатського крісла виборці його не допустили.

Окрім того, пан Пуківський є також засновником та директором приватного підприємства «Дружба-Нафтопродукт», яке здійснює торгівлю нафтопродуктами і є фігурантом багатьох кримінальних проваджень згідно судового реєстру.

Тобто представники олігарха Ігоря Коломойського в Тернопільській області, скориставшись своїм положенням і добрими стосунками з головою обласної ради Іваном Головком (входять у коаліцію з “Свободою” – ред.) вирішили відхопити собі частину аеропорту, знаючи що його будуть відновлювати і в інфраструктуру буде вкладено в майбутньому мільярди гривень.

У лютому минуолого року ми повідомли, що Виконавча служба намагалася описати майно аеропорту “Тернопіль”. Дирекція летовища заявила про незаконні дії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE