Politerno > Україна і світ > У Киви конфіскували 1,2 млн, зароблених на жомовій ямі

У Киви конфіскували 1,2 млн, зароблених на жомовій ямі

  • 13 Серпня, 2021
  • 523 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд повністю задовольнив позовні вимоги САП та стягнув з нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви необгрунтований дохід 1,2 мільйона гривень за передачу в оренду жомової ями. 

Про це повідомляють ВАКССАП та НАБУ.

 

13 серпня 2021 року ВАКС задоволив позов виконувача обов’язків начальника відділу управління САП Демківа Д.М. про визнання необґрунтованими активів у сумі понад 1,2 млн гривень, що належать народному депутату України та стягнення їх відповідно до українського законодавства в дохід держави.

Встановлено, що нардеп, попри те, що він не є власником об’єктів нерухомості (жомова яма) та не маючи правомочності щодо володіння, користування та розпорядження ним, передав вищевказане майно в оренду суб’єкту господарювання з ознаками фіктивності.

За оренду вказаний народний обранець протиправно отримав 1 242 236 гривень. Ще 10 тисяч гривень було зараховано на банківський рахунок депутата як комісійні доходи за проведення безготівкових банківських операцій.

Вказано, що рішення суду може бути оскаржене упродовж 30 днів з дня складання повного тексту рішення через подання апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Повний текст рішення буде складено та підписано 17 серпня 2021 року.

Нагадаємо, народний депутат Ілля Ківа з фракції ОПЗЖ звернувся в СБУ з вимогою перевірити всю діяльність добровольця з полку “Азов” Сергія Коротких, відомого як «Малюта» і «Боцман», на території України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE