Politerno > Україна і світ > Порошенко використав напад із зеленкою, щоб перебити “позитивний парадний порядок денний”, – Подоляк

Порошенко використав напад із зеленкою, щоб перебити “позитивний парадний порядок денний”, – Подоляк

  • 25 Серпня, 2021
  • 886 Переглядів
  • 0

Експрезидента Петра Порошенка облили зеленкою в День незалежності України. Сталося це на Алеї Героїв Небесної сотні, недалеко від верхнього виходу зі станції метро “Хрещатик”.

За інформацією журналістів, спершу Порошенко йшов разом з учасниками “Маршу захисників України”, однак коли вони згорнули на алею в нього спробували потрапити яйцем.

Нардеп відійшов до каплиці Небесної сотні, після чого в нього влетіла зеленка. Речовина потрапила на ліве око і нижню частину обличчя Порошенко.

Порошенко заявив, що до нападу на нього з зеленкою причетний чинний глава держави Володимир Зеленський. 

Так, Порошенко підкреслив, що “не хотів цього говорити”, однак розуміє, що “Зеленському страшно”.

“Я розумію, що ви волонтерів, військових, справжніх патріотів боїтеся більше, ніж Путіна. Не намагайтеся нас зупинити вашою зеленою шмарклею”, — заявив п’ятий президент України, підкресливши, що у Зеленського “нічого не вийде”.

Також Порошенко закликав чинного главу держави не боятися його і тисяч людей, які зібралися на Співочому полі, щоб відзначити ювілей незалежності країни.

Примітно, що, судячи з опублікованих прес-службою “Євросолідарності” знімків, під час виступу на обличчі екс-глави держави вже не було слідів зеленки.



Незабаром Telegram-канал PavlovskyNews опублікував відео, на якому поліція затримує чоловіка, який імовірно облив Порошенко зеленкою.

Пізніше прес-служба поліції Києва підтвердила ЗМІ факт затримання чоловіка, який, ймовірно, облив Порошенко зеленкою. Примітно, що між можливим нападом і затриманням пройшло менше години.

У столичній поліції повідомили, що Порошенко облив зеленкою хлопець 1999 року народження з Чернігівської області. Проти нього відкрили кримінальне провадження за ч.1 сі.296 (“хуліганство”). Санкція за цією статтею передбачає до 5 років обмеження волі.

У соцмережах — в тому числі на ресурсі “Київ оперативний” — розповіли, що ймовірним нападником на Порошенко є Юрій з Козельця Чернігівської області.

Глава ОП Михайло Подоляк вважає, що експрезидент використовував “хуліганський привід”, щоб перебити “позитивний парадний порядок денний”.

Напад із зеленкою на експрезидента України Петра Порошенка — звичайнісіньке хуліганство. Так прокоментував інцидент за участю лідера партії “Європейська солідарність” радник глави Офісу президента Михайло Подоляк

На думку чиновника, звинувачення Порошенка на адресу чинного президента Володимира Зеленського треба розглядати “через призму його шалених фобій”.

Подоляк вважає, що у вівторок, 24 серпня, Порошенко був “абсолютним інформаційним аутсайдером”.

“Тому використовував настільки безглуздий і хуліганський привід, щоб хоч якось перебити позитивний парадний порядок денний”, — заявив глава ОП.

Подоляк стверджує, що експрезидент “постійно і нав’язливо намагається ототожнити себе з волонтерами, військовими і патріотами”.

“Якщо Порошенко заявив, що інцидент із зеленкою був спробою зупинити волонтерів та ветеранів, то це дурна заява. Ці люди захищали Україну від зовнішньої агресії і їх не зупиняли більш серйозні речі, ніж зеленка”, — підсумував Подоляк.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE