Politerno > Україна і світ > Стан “Укрзалізниці” не дозволяє їй виконувати свої основні функції, – парламент схвалив звіт ТСК

Стан “Укрзалізниці” не дозволяє їй виконувати свої основні функції, – парламент схвалив звіт ТСК

  • 9 Вересня, 2021
  • 582 Переглядів
  • 0

Народні депутати підтримали звіт Тимчасової слідчої комісії з перевірки й оцінки стану “Укрзалізниці”.

Про це повідомляє парламентський кореспондент Цензор.НЕТ.

За таке рішення – 296 народних депутатів.

Перед голосуванням, народний депутат фракції “Слуга народу” і глава комісії Юлія Гришина, виступаючи з трибуни, коротко представила звіт комісії. Вона заявила, що стан, в якому опинилося підприємство, не дозволяє йому в повному обсязі виконувати свої основні функції – перевезення вантажів і пасажирів.

“Наша ТСК у проміжному звіті назвала конкретні прізвища справжніх винуватців такого стану “Укрзалізниці”. Передовсім це топменеджмент цієї компанії, які не є професійними і кваліфікованими залізничниками, а їхня корупція і невігластво завдають непоправних збитків державному перевізнику”, – зазначила голова комісії.

За словами Гришиної, перевірка встановила, що підприємство втратило близько однієї третини вартості основних фондів.

Нардеп звернулася до прем’єра і міністра інфраструктури з проханням прискорити процес заміни топменеджменту “Укрзалізниці”.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро оцінили збитки “Укрзалізниці” за 2020 рік від корупції на закупівлях у 8 млрд грн.

Наглядова рада АТ “Укрзалізниця” рекомендувала Кабміну призначити на посаду в.о. керівника компанії Олександра Камишіна, який 7 років працював менеджером з інвестицій в холдингу SCM Ріната Ахметова.

11 серпня Кабінет міністрів призначив в. о. голови правління “Укрзалізниці” Олександра Камишіна, який 7 років працював менеджером з інвестицій в холдингу SCM Ріната Ахметова.

Кабінет міністрів під час засідання 26 серпня тимчасово поклав обов’язки члена правління АТ “Укрзалізниця” на першого заступника директора філії “Центр забезпечення виробництва” АТ “Укрзалізниця” Ореста Логунова. Логунов до 2017 року обіймав посаду директора з логістики енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE