Politerno > Україна і світ > ДБР і поліція серйозно взялися за відео з Телеграм-каналу щодо Лероса – той назвав запис фальшивкою

ДБР і поліція серйозно взялися за відео з Телеграм-каналу щодо Лероса – той назвав запис фальшивкою

  • 13 Вересня, 2021
  • 892 Переглядів
  • 0

Державне бюро розслідувань прокоментувало відео, яке сьогодні з’явилося на одному із Telegram-каналів під назвою “Появились новые подробности в поджоге Mercedes Benz Лероса”.

Про це інформує пресслужба ДБР.

“На відео зафіксовано особу, що зовні схожа на народного депутата Гео Лероса, яка за грошову винагороду підшукує співучасників для вчинення кримінального злочину, а саме – імітації нападу на себе особисто задля створення ілюзії погроз, нібито, за політичну діяльність та з метою дискредитації органів державної влади. Також на відео він обговорює зі співрозмовником план використання даної ситуації, як інформаційного приводу для подальших публічних виступів”, – говориться в повідомленні.

На думку ДБР, дії вказаної особи можуть бути кваліфіковані за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину) та ч. 2 ст. 384 КК України (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) про що ДБР проінформував Офіс Генерального прокурора задля надання правової оцінки та внесення інформації в ЄРДР. 

Нардеп Гео Лерос прокоментував публікацію відео.

“Через сумнівні анонімні ТГ канали почалася брудна кампанія проти мене у відповідь на події, які відбулися у Верховній Раді минулого тижня. На відео повністю сфабриковано звук і замазано 70% екрану”, – написав він у Фейсбуці.

У публікації відео нардеп звинувачує “зграю Зеленського”.

“Сама тема і звук вибрані не просто так, адже вони є максимально цинічною спробою знищити мою репутацію. В мої уста вкладають якісь неадекватні слова, за які я б давно сидів у в’язниці, але вони чомусь чекали саме цього моменту”, – стверджує Лерос.

Він пообіцяв завтра подати заяву в правоохоронні органи, щоб вони дали оцінку цьому відео.

Як повідомив відділ комунікації поліції Києва, опубліковане в Telegram відео долучать до матеріалів кримінального провадження.

“Сьогодні в мережі було опубліковано відео нібито за участю народного депутата: на ньому він з невідомими обговорює можливі протиправні дії щодо себе, щоб привернути увагу до своєї діяльності, а також отримує пакет з грошима”, – наголошується в повідомленні.

Поліцейські обіцяють долучити це відео до матеріалів кримінального провадження, ретельно вивчити його, провести слідчі дії й експертні дослідження.

Нагадаємо, на засіданні Верховної Ради 9 вересня нардеп з фракції “Слуга народу” Микола Тищенко напав і почав тягати по залі свого колегу Гео Лероса.

Заступник голови фракції “Слуга народу” у ВР Микола Тищенко після нападу на позафракційного депутата Гео Лероса поставив у церкві свічку за його здоров’я.

Лерос стверджує, що володіє доказами причетності заступника голови фракції “Слуга народу” Миколи Тищенка до організованого злочинного угрупування Савлохи у 90-х роках.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE