Politerno > Україна і світ > Україна та МБРР підписали дві угоди на загальну суму 411 мільйонів доларів

Україна та МБРР підписали дві угоди на загальну суму 411 мільйонів доларів

  • 13 Вересня, 2021
  • 464 Переглядів
  • 0

Уряд уклав дві угоди з МБРР щодо розвитку вищої освіти в Україні та підвищення стійкості української енергосистеми для інтеграції в європейську енергомережу ENTSO-E на загальну суму 411 млн доларів.

Про це повідомив прем’єр Денис Шмигаль у Telegram.

За його словами, 200 млн доларів будуть спрямовані на розвиток вищої освіти в Україні, 211 млн доларів – на підвищення стійкості української енергосистеми для інтеграції в європейську енергомережу ENTSO-E.

Як уточнили в уряді, йдеться про наступні угоди:

  • Договір гарантії (Україна – Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі (Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ “Укргідроенерго”) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, що діє від імені Фонду чистих технологій;

  • Угода про позику (Проєкт “Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів”) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

“Вдячний за велику кількість проєктів, які ми вже успішно реалізуємо спільно в Україні. Наша держава потребує довгострокових програм співпраці та інвестицій.

На сьогодні пом’якшення впливу коронавірусу на економіку залишається найважливішим завданням уряду”, – сказав Шмигаль під час зустрічі з віце-президентом Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анною Б’єрде.

“Радий, що сьогодні в нас є нагода підписати дві угоди. Критично важливі проєкти.

Вдячний нашим міністерствам, які спільно зі Світовим банком провели роботу й підготовку цих проектів, та дякую керівникам підприємствам, які провели роботу, щоб підписання цих документів стало можливим”, – резюмував Шмигаль.

Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) – одна з п’яти інституцій Групи Світового банку.

Нагадаємо, голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин закликав уряд припинити вносити зміни до закону про НБУ оскільки, на його думку, вони “заважають регулятору нормально працювати”.

Президент Володимир Зеленський не вважає коректним порівнювати Україну з Афганістаном у контексті залежності від допомоги США.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE