Politerno > Тернопільщина > Ділянка для брата власника Птахофабрики. За що судитимуть Василя Бесагу

Ділянка для брата власника Птахофабрики. За що судитимуть Василя Бесагу

  • 13 Вересня, 2021
  • 3127 Переглядів
  • 0

У жовтні у Тернопільському міськрайонному суді має відбуватись підготовче судове засідання у справі скандально відомого начальника управління містобудування, архітектури та кадастру – Василя Бесаги. Посадовця підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.367 КК “Службова недбалість”. 

Нагадаємо, на початку березня обласна прокуратура повідомила, що: “Розслідуванням встановлено, що чиновник, перебуваючи на посаді в Тернопільській міській раді та будучи наділеним організаційно-розпорядчими функціями, діючи умисно, використовуючи своє службове становище з метою одержання неправомірної вигоди, вніс до офіційного документа, завідомо неправдиві відомості й таким чином погодив відведення земельної ділянки вартістю понад 1,3 млн грн для будівництва та обслуговування житлового індивідуального будинку, господарських будівель і споруд. Через протиправні дії службової особи порушено вимоги Генерального плану, Плану зонування території  м. Тернополя, іншої дозвільної містобудівної документації.”

І хоча ПІБ у таких випадках правоохоронні органи не називають, втім уже невдовзі Politerno стало відомо, про якого посадовця йдеться. Втім, за яку конкретно ділянку судитимуть Василя Бесагу, проти дій якого не раз виступала громадськість, а депутати неодноразово піднімали питання про його звільнення, було не відомо. Адже саме його підпис стоїть у документах, завдяки яким розпочиналось не одне скандальне будівництво. 

На початку вересня прокуратура повідомила, що справу скеровано до суду. 

І на сьогодні відповіді на ці питання можна отримати у Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

Зокрема, як випливає із ухвали Вищого антикорупційного суду від 28 квітня, 1 березня 2021 Василю Бесазі повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, а саме зловживанні службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої фізичної особи, використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки.

За версією органу досудового розслідування він, перебуваючи на посаді начальника управління містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради, 08.05.2019, “діючи умисно, використовуючи своє службове становище, з метою одержання неправомірної вигоди”, під час розгляду проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки земленабувачу (Сачику Максиму Михайловичу – прим. авт.), “достовірно усвідомлюючи, що ця земельна ділянка, згідно з Генеральним планом м. Тернополя відносилася до земель зони змішаної багатоквартирної житлової забудови (Ж-3) та на ній з огляду на положення ст. 18, ч. 4 ст. 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності, ст. 28 Закону України «Про землеустрій», ч. 7 ст. 118 Земельного кодексу України та чинної на той момент містобудівної документації (генеральний план м. Тернополя та План зонування) не дозволялося будівництво індивідуального житлового будинку, вніс до офіційного документу, а саме висновку управління містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради № 1042/14 в складі проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  завідомо недостовірні відомості про те, що вказана земельна ділянка не суперечить містобудівній документації і таким чином погодив відведення для будівництва та обслуговування житлового індивідуального будинку, господарських будівель і споруд земельну ділянку площею 0,0997 га. 

Йдеться зокрема про ділянку з кадастровим номером 6110100000:12:012:0042 на вул. Живова.

На ділянку, за інформацією Державного земельного кадастру, з 20 травня 2020 зареєстровано право власності за Гончарук Оксаною Зеновіївною. Яким чином – продав, подарував – нам не відомо. До суду обвинувальний акт пішов 6 вересня за ч.2 ст.367 “Службова недбалість.” І вже 7 вересня Тернопільський міськрайонний суд постановив призначити підготовче засідання на 12 год. 25 жовтня.

Довідково: Максим Сачик брат власника ВАТ “Птахофабрика Тернопільська” Петра Сачика – невдало балотувався до міської ради Тернополя від “Слуги народу” у 2020 році. За даними Politerno, у 2019 році активно просував у народні депутати чинного нині нардепа від “Слуги народу” Андрія Богданця.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE