Politerno > Україна і світ > Разумков посперечався з Арахамією щодо звинувачення в упередженості через документ про олігархів

Разумков посперечався з Арахамією щодо звинувачення в упередженості через документ про олігархів

  • 18 Вересня, 2021
  • 483 Переглядів
  • 0

В ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” між головою ВР Дмитром Разумковим і главою фракції “СН” Давидом Арахамією виникла суперечка через направлення на розгляд Венеціанської комісії законопроєкту про деолігархізацію.

Під час суперечки Арахамія поскаржився, що раніше просив Разумкова направити на розгляд Венеціанської комісії законопроєкт про народовладдя, однак той відмовився, пославшись нібито на завантаженість комісії.

“І тут через день, перше читання, ця ж версія через день може змінитися до невпізнання, якщо відправляти на Венеціанку, то тільки після того, як буде остаточний текст, фінальний, що не чернетка”, – зазначив Арахамія.

Він також зазначив, що Разумков не дочекався його листа з проханням не відправляти цей документ до Венеціанської комісії.

Водночас спікер відкинув натяки колеги в упередженості при розгляді цього питання.

“Всі колеги знали, що в п’ятницю цей текст піде на Венеціанську комісію, було звернення Денісової і чотирьох фракцій. За 2 роки ми направили запит до Венеціанської комісії 6 разів, всі ці 6 разів це було або з ініціативи депутатів від монобільшості, або глав комітетів за рішенням комітетів, які також представляють монобільшість. До цього жодного разу не було, щоб якась політична сила просила мене не направляти. Якщо ми говоримо про Венеціанську комісію – це дуже поважна організація. Якщо ми говоримо про вплив олігархів на владу, вони впливають, але це вже корупція. На Венеціанську комісію точно ніхто не впливає, ні українська влада, ні український бізнес, ні депутати, їй довіряє вся Європа. Нехай підніме руку людина, яка вважає, що Венеціанська комісія буде упереджена”, – звернувся він до присутніх в студії.

“Я не бачу рук, якщо це така упереджена організація”, – додав спікер.

Коментуючи звернення Давида Арахамії до уповноваженої ВР Людмили Денісової щодо того, чому вона сама не направила цей законопроєкт на розгляд Венеціанської комісії, Разумков зазначив, що якби Денісова сама безпосередньо звернулася до “венеціанки” з проханням розглянути законопроєкт про олігархів, відповіді вона, швидше за все, не дочекалася б.

“Якщо ми говоримо про те, як зазначив Давид (Арахамія. – ред.), що потрібно було направляти після того, як законопроєкт буде прийнятий – це неправда. Це маніпуляція. Якщо ви не знаєте, що всі законопроєкти, які прямували на Венеціанку, прямували в редакції в першому читанні. Жодного разу не було пропозиції не робити цього”, – зазначив він.

Проти позиції спікера виступив перший віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

“Мене цікавить, чому вибираючи між регіональним референдумом (направлення цього законопроєкту на розгляд ВК, – Ред.) і олігархами, ви вибрали олігархів”, – звернувся він до Разумкова.

“Чому це питання не турбувало вас всі 6 разів, коли я направляв законопроєкти до Венеціанки”, – відповів спікер.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE