Politerno > Україна і світ > Арахамія каже, що СН може звільнити Разумкова – голова ВР розповів чи тиснуть на нього

Арахамія каже, що СН може звільнити Разумкова – голова ВР розповів чи тиснуть на нього

  • 17 Вересня, 2021
  • 691 Переглядів
  • 0

Керівник фракції “Слуга народу” Давид Арахамія нагадав спікеру парламенту Дмитру Разумкову про те, що монобільшість може відправити його у відставку.

Про це він сказав Разумкову в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”.

“Я просто хочу маленький тільки один акцент: спікера не вибирають, спікера делегують. І монобільшість делегує спікера Разумкова в крісло Разумкова. Про це треба завжди пам’ятати”, – сказав Арахамія.

На зауваження присутніх у студії про те, що делегування відбувається шляхом проведення виборів голови ВР Арахамія відповів: “У нас же монобільшість. Я маю на увазі, що у нас достатньо в одній фракції голосів, щоб висунути спікером будь-яку людину. Офіційно, виходить, ми його вибираємо, але фактично…”.

“А в попередніх парламентах як було?” – запитав на це Разумков.

“А там коаліція, там вибирає коаліція, там трошки інша історія”, – відповів Арахамія.

Відповідаючи на запитання ведучого про те, чи відчуває тиск на себе у зв’язку з законопроєктом про олігархів, Разумков розповів про те, як йому несподівано змінили охорону.

“З одного боку, коли ти знаходишся на лікарняному, а тобі починають змінювати охорону – для когось це, мабуть, було б тиском. Для мене це не є тиском, тому що я до посади голови Верховної Ради обходився без охорони, зараз достатньо просто ходжу вулицями, якщо мені треба, і спілкуюся з людьми”, – сказав Разумков.

Він додав, що впевнений: зможе і далі “ходити вулицями і нормально дивитися людям в очі”. “На жаль, я не впевнений, що всі це зможуть робити”, – зазначив Разумков.

Чутки про його можливу відставку, за словами спікера ВР, ходять давно.

“Я за посаду триматися не буду… Якщо є таке бажання – змінити голову Верховної Ради – всі знають: тільки прийде запит – одразу видам підписні листи. Але я сьогодні продовжую працювати як голова Верховної Ради і у відставку точно не збираюсь”, – підсумував Разумков.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE