Politerno > Україна і світ > “Маленькі дрібниці та регламентна війна”: Арахамія пояснив ініціативу відставки Разумкова

“Маленькі дрібниці та регламентна війна”: Арахамія пояснив ініціативу відставки Разумкова

  • 1 Жовтня, 2021
  • 759 Переглядів
  • 0

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія ініціював відставку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова через “маленькі дрібниці, про які соромно говорити” та розходження у думках.

Про це Арахамія заявив в ефірі “Народ проти” на каналі “Україна 24“.

“Ви ж спостерігали, що останніми тижнями, коли ми почали приймати закон про олігархів траплялося… Спочатку був інцидент з Венеційською комісією, на жаль, після цього наші суперечки стали публічними. Потім почалася, як всередині фракції називають – “холодна регламентна війна”, коли почали… Ну, там маленькі дрібниці, які я навіть не хочу… Чесно кажучи, соромно перед глядачами це виносити назовні.

Я просто хочу прокоментувати прості речі, які дійсно усі розуміють… Я усім нагадую, що це крісло спікера фактично належить “Слузі народу” станом на зараз, і чинний спікер був делегований від “Слуги народу”…

Якщо людина більше не “слуга народу” чи не співпадають в неї думки зі “Слугою народу”, вона просто буде замінена, як усі інші посади, як у Кабінеті міністрів”, – зазначив голова фракції СН.

Нанадаємо, 30 вересня стало відомо, що фракція “Слуга народу” вирішила розпочати збір підписів за відкликання з посади спікера парламенту Дмитра Разумкова. З відповідним листом про це до Разумкова звернувся голова фракції СН Давид Арахамія.

Опозиційні фракції раніше заявляли, що не підтримують ідею про заміну Разумкова на посаді голови ВР.

Разумков стверджує, що є велика кількість народних депутатів, яких він вважає своєю командою. Спікер відмовився говорити, чи створюватиме власну групу у парламенті у випадку відставки.

Спікер парламенту Дмитро Разумков вважає, що “слугам народу” поставили завдання зібрати голоси за його відставку. Голова партії “Голос” Кіра Рудик заявила, що її політсила не має претензій до чинного голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, тому не голосуватиме за його відставку, у політсилі вважають, що заміна спікера ускладнить роботу опозиції, адже новий представник буде лояльним до монобільшості.

Прессекретар президента Сергій Нікіфоров заявив, що президент Володимир Зеленський не причетний до ініціативи щодо відставки Дмитра Разумкова з посади спікера Верховної Ради.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE