Politerno > Україна і світ > Нікіфоров стверджує, що Зеленський не причетний до запуску відставки Разумкова

Нікіфоров стверджує, що Зеленський не причетний до запуску відставки Разумкова

  • 30 Вересня, 2021
  • 718 Переглядів
  • 0
Никифоров

Прессекретар президента Сергій Нікіфоров заявив, що президент Володимир Зеленський не причетний до ініціативи щодо відставки Дмитра Разумкова з посади спікера Верховної Ради.

Про це він заявив в ефірі каналу “Україна 24”.

Як зазначив Нікіфоров, початок відставки Разумкова було ініціативою голови фракції “Слуга народу” Давида Арахамії.

“Це ініціатива Арахамії. У нього можна запитати його мотиви. Про те, чому він ці списки на підпис запитав у голови Верховної ради”, – сказав спікер глави держави.

Нікіфоров додав, що Зеленський і спікер парламенту Разумков мають “нормальні відносини” і виконують “кожен свою функцію”.

Нагадаємо, 30 вересня стало відомо, що фракція “Слуга народу” вирішила розпочати збір підписів за відкликання з посади спікера парламенту Дмитра Разумкова. З відповідним листом про це до Разумкова звернувся голова фракції СН Давид Арахамія.

Опозиційні фракції раніше заявляли, що не підтримують ідею про заміну Разумкова на посаді голови ВР.

Разумков стверджує, що є велика кількість народних депутатів, яких він вважає своєю командою. Спікер відмовився говорити, чи створюватиме власну групу у парламенті у випадку відставки.

Спікер парламенту Дмитро Разумков вважає, що “слугам народу” поставили завдання зібрати голоси за його відставку. Голова партії “Голос” Кіра Рудик заявила, що її політсила не має претензій до чинного голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, тому не голосуватиме за його відставку, у політсилі вважають, що заміна спікера ускладнить роботу опозиції, адже новий представник буде лояльним до монобільшості.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE