Politerno > Україна і світ > Шабунін заявляє, що підконтрольні ОП члени конкурсної комісії знову зривають обрання голови САП

Шабунін заявляє, що підконтрольні ОП члени конкурсної комісії знову зривають обрання голови САП

  • 11 Жовтня, 2021
  • 629 Переглядів
  • 0

Наступне засідання комісії з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури мало відбутися у вівторок, 12 жовтня, але його не буде.

Про це пише голова правління громадської організації “Центр протидії корупції” Віталій Шабунін.

Шабунін стверджує, що Офіс президента має вплив на членів комісії Бусол, Гуджала і Соболя. За його словами, вони зірвали проведення засідання в суботу, а тепер з їхньої вини комісія не збереться й у вівторок.

“Всі, хто були в суботу, погодили дату 12 жовтня. Логічно, що засідання зривають ті, кого не було минулого разу: Бусол, Гуджал і Соболь. Це представники, делеговані в комісію ВРУ і керовані Банковою”, – пише Шабунін.

Прим. редакції: під час обговорення можливості провести засідання у вівторок член комісії Нона Цоцорія зазначала, що їй не підходить цей день.

Засідання комісії з відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не відбулося у суботу через відсутність кворуму. Саме Офіс президента звинувачують у зриві обрання керівника САП.

Євросоюз та США розчаровані затримкою обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і закликають відновити роботу відбіркової комісії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE