Politerno > Україна і світ > Зеленський і Данілов мають відповідати за “помилку” у санкціях проти 108 осіб, – Трепак

Зеленський і Данілов мають відповідати за “помилку” у санкціях проти 108 осіб, – Трепак

  • 16 Жовтня, 2021
  • 1208 Переглядів
  • 0
Данілов і Зеленський РНБО

Відповідальність за “помилку” відносно 108 осіб із санкційного списку має взяти на себе президент Володимир Зеленський, який своїми указами вводить в дію рішення РНБО, і секретар Олексій Данілов.

Санкційна діяльність дискредитувала РНБО як координаційний орган з питань національної безпеки і оборони при Президентові України, написав у своєму блозі екс-заступник генпрокурора Віктор Трепак.

 

За його словами, ситуація, коли РНБО помилково застосувала санкції щодо 108 осіб – “екстраординарна подія, що в правовій державі повинна мати серйозні правові та політичні наслідки”.

“У контексті поточної суспільно-політичної ситуації РНБО виглядає такою собі VIP-піар-компанією, яка на замовлення політичного керівництва, виробляє потрібний йому піар-продукт – «дає» електорату споживати те, що йому подобається і що він хоче почути від влади. Виходячи з виявленої «помилки» (а скільки таких «помилок» поки залишається «за кадром»?) діяльність РНБО стає небезпечною для країни”, – зазначає Трепак.

За його словами, за “помилку” несуть відповідальність як секретар РНБО, так і кожен член органу, який голосував за рішення щодо застосування санкцій.

“Виявлена ​​РНБО безвідповідальність повинна спричинити за собою відповідальність тих, хто допустив таку безвідповідальність… Політичну відповідальність за «помилку щодо 108 осіб», яка привела до обмеження/позбавлення їх конституційних прав, повинен взяти на себе президент – він є головою РНБО, він своїми указами вводить в дію її рішення. Перше, що слід зробити, припинити використовувати РНБО всупереч її конституційного призначення. У правовій державі такі «помилки» мають обов’язково стати предметом юридичного розгляду – правоохоронних органів і суду. Питання в тому, хто забезпечить такий об’єктивний розгляд, якщо генеральний прокурор, голова СБУ та інші силовики і члени РНБО і брали участь в ухваленні рішення, яке сьогодні назвали «помилкою»”, – підсумував Трепак.

Нагадаємо, що 15 жовтня пресслужба РНБО повідомила, що в попередніх рішеннях РНБО допущені помилки щодо 108 осіб, визначених як “злодії в законі”.

Названо прізвища 108 осіб, щодо яких Рада національної безпеки й оборони виправила помилки в санкційних списках.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE