Politerno > Україна і світ > Для поїздок між областями потрібно мати ковід-сертифікат або тест. ІНФОГРАФІКА

Для поїздок між областями потрібно мати ковід-сертифікат або тест. ІНФОГРАФІКА

  • 21 Жовтня, 2021
  • 852 Переглядів
  • 0

Для проїзду у транспорті міжобласного сполучення з 21 жовтня потрібно мати сертифікат про вакцинацію проти коронавірусу або свіжий тест на Covid-19, на деяких вокзалах відкрили пункти вакцинації та експрес-тестування.

Про це йдеться у постанова Кабінету міністрів від 11 жовтня.

“Сьогодні почали діяти нові правила перевезень пасажирів між регіонами. Для того, щоб скористатись автобусом, поїздом чи літаком потрібно пред’явити або документ про щеплення, або негативний тест на Covid-19 (ПЛР-методом або експрес, який чинний 72 години)”, – зазначили у Міністерстві охорони здоров’я.

Для проїзду між “жовтими” й “червоними” регіонами підійдуть і “жовтий”, і “зелений” сертифікати про вакцинацію (раніше говорили, що для жовтої зони достатньо позначки про одну дозу вакцини, а для червоної потрібно дві дози).

Провідники під час посадки у поїзд повинні перевіряти, чи є у пасажира сертифікат про вакцинацію у паперовому чи електронному вигляді, або як альтернатива – довідка про негативний ПЛР-тест або експрес-тест на антиген, зроблені не пізніше, як за 72 години до подорожі.

Дітям до 18 років не потрібно мати документи про вакцинацію, або тестування. 

Ті, хто має протипоказання до щеплення, можуть зробити тест на коронавірус.

За відсутності необхідних документів щодо вакцинації чи тестування провідники можуть не допустити пасажира у поїзд. 

Водночас, пункти експрес-тестування уже працюють на 10 залізничних вокзалах: у Києві, Львові, Харкові, Одесі, Дніпрі, Запоріжжі, Мукачеві, Кривому Розі, Вінниці та Полтаві.

Пасажири, які мають квиток на поїзд, можуть зробити Covid-тест за 350 гривень: таку послугу надає “Медична лабораторія CSD”.

Також із 21 жовтня на 5 залізничних вокзалах – Київ, Львів, Харків, Одеса та Дніпро – працюватимуть пункти безкоштовної вакцинації проти коронавірусу. 

Навіть вакциновані повинні носити захисні маски у транспорті.

Нагадаємо, працівників освіти, які до листопада не щепляться проти COVID-19, відсторонять від роботи на період карантину без збереження заробітної плати.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE