Politerno > Україна і світ > Контрабандисти із санкційного списку РНБО налагодили нові схеми, – ДБР

Контрабандисти із санкційного списку РНБО налагодили нові схеми, – ДБР

  • 22 Жовтня, 2021
  • 804 Переглядів
  • 0

Державне бюро розслідувань викрило масштабну діяльність контрабандистів із санкційного списку РНБО.

Про це повідомляє ДБР.

Державне бюро розслідувань встановило, що більшість осіб, стосовно яких РНБО у 2021 році застосувало спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), влітку поточного року поновили свою протиправну діяльність через перерозподіл контрабандних потоків.

За оперативною інформацією, для відновлення дії схем незаконного переміщення товарів через митний кордон України “контрабандисти” залучили до своєї протиправної діяльності нових юридичних осіб, що не увійшли до санкційних списків.

Вказується: для того, щоб зупинити злочинну схему 22 жовтня 2021 працівники ДБР провели низку обшуків за місцем проживання “контрабандистів” та їх подільників, які відновили протиправну діяльність на території Одеської, Київської областей та міста Києва.

“Працівники ДБР здобули докази причетності до злочинної схеми посадових осіб Державної митної служби та осіб щодо яких накладено санкції.

Вилучено чорнові записи, мобільні телефони, планшети, флеш-носії інформації, які мають значення для розслідування кримінальної справи.

Окрім цього ДБР ініціюватиме проведення у взаємодії з іноземними правоохоронними органами низки спільних заходів щодо встановлення активів зазначених осіб за кордоном”.

За даними джерела УП в правоохоронних органах, до викритих нині контрабандних потоків причетні зокрема організатори каналу контрабанди через компанію “Преміум-пакет” та підсанкційний Олександр Акст.

Нагадаємо, як зазаначає підприємець, громадський діяч Павло Себастьянович, влада переконує, що введення санкцій проти контрабандистів збільшило митні платежі на 47 млрд грн. Але за даними Держмитслужби, за податковим навантаженням на імпорт, збільшення ефективності та зростання платежів не спостерігається.

7 серпня на Прикарпатті затримали літак Ан-2 і 4 осіб, які перебували на його борту, порушили кордон і намагалися втекти. Прикордонники говорять про використання повітряного судна для контрабанди.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE