Politerno > Україна і світ > Арахамія назвав слуг-антивакцинаторів і того, що “розчарувався у політиці партії”

Арахамія назвав слуг-антивакцинаторів і того, що “розчарувався у політиці партії”

  • 4 Листопада, 2021
  • 773 Переглядів
  • 0

Глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія у коментарі журналістам назвав трьох нардепів, які відмовляються вакцинуватись. Усі троє “слуги народу” – Юрій Камельчук, Ліза Богуцька та Артем Дмитрук.

“У нас є інформація по тих людях, які надали дозвіл – понад 150 людей, які сказали (що вони вакциновані – ред.). Багато людей сказали – я не хочу поширювати цю інформацію.

Ну, вони мають право. Але тоді ми не можемо скласти нормальну статистику (вакцинованих у парламенті – ред.).

Але я питаю людей, окрім Камельчука і Богуцької я, чесно кажучи, не знаю людей, які відкрито кажуть, що вони не вакцинуються. А, ще Дмитрук, так”, – зазначив Арахамія.

Після цього Арахамія додав, що на засіданні фракції розглянуть виключення з неї Артема Дмитрука. який в одному з інтерв’ю у вересні заявив про своє розчарування “Слугою народу”.

Своєю чергою, перший заступник голови Верховної Ради, керівник політсили Олександр Корнієнко журналістам у кулуарах парламенту підтвердив, що політична партія “Слуга народу” може провести свій з’їзд 20 або 27 листопада, на якому може вирішитись питання про виключення з партії народного депутата Артема Дмитрука.

“З’їзди проходять у нас у вихідні… У нас субот (у листопаді) не так багато залишилося: післязавтра (6 листопада) його точно не буде, далі 13-те, 20-те чи 27-те… За тиждень з’їзд неможливо підготувати, бо це документи та конференції обласні, а ось 20 чи 27 як ймовірні дати я б розглядав.

Я зараз проводжу службове розслідування: зникла заява пана Дмитрука (імовірно, йдеться про вступ до партії)… Якщо фракція поставить питання про його вилучення з фракції, то ми далі, як правило, в автоматичному режимі виключаємо з партії”, – зазначив Корнієнко.

За словами Корнієнка, на з’їзді може вирішитись питання про виключення з партії народного депутата Артема Дмитрука, риторика якого щоразу йде врозріз із позицією “Слуги народу”.

Як відомо, парламент днями ухвалив постанову, згідно з якою в Раду можна буде зайти лише вакцинованим або з негативним тестом.

Нагадаємо, 4 листопада нардепи призначили на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості очільника митниці Павла Рябікіна, нардепку “Слуги народу” Ірину Верещук на посаду віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, а Юлію Свириденко на посаду першої віцепрем’єрки – міністерки економіки.

Також 4 листопада Верховна рада призначила ексвіце-прем’єра Олексія Резнікова міністром оборони України.

3 листопада народні депутати звільнили з посади міністра оборони Андрія Тарана за його заявою. Парламент отримав подання президента Володимира Зеленського на призначення звільненого нині віцепрем’єра Олексія Резнікова міністром оборони. Разом з ним були звільнені міністр екології Роман Абрамовський та перший віцепрем’єр – міністр економіки Олексія Любченко.

3 листопада фракція “Слуга Народу” висунула своїх кандидатів на посади міністрів економіки, з питань стратегічних галузей промисловості та реінтеграції тимчасово окупованих територій.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE