Politerno > Тернопільщина > Поліція за наказом Надала саботує розслідування земельних схем та переслідує тернополян – активісти

Поліція за наказом Надала саботує розслідування земельних схем та переслідує тернополян – активісти

  • 29 Листопада, 2021
  • 2021 Переглядів
  • 0

Минулого тижня відбулися збори ініціативної групи по збереженню скверу на вул. 15 Квітня, 1, в результаті чого Тернопільське районне управління поліції ГУНП в Тернопільській області відкрило кримінальну справу проти її активістів.

Замість того, щоб розібратися з незаконним забудовником, підлеглі Олександр Богомол викликають на допити активістів… За останні 10 років файне місто Тернопіль з зеленої перлини західної України поступово перетворюється на хаотично забудовану пустелю з бруківки…. І цей процес лише набирає обертів, коли кожне дерево – «заважає», кожен квадратний метр газону має бути забудований на думку Тернопільська міська рада. І вчора на мирні збори до мешканців вулиці Бережанська пригнали купу поліціі! Плюс – загін спецпризначенців!

Що це, якщо не спроба тиску на тернополян? Що це, якщо не залякування? Вісім років минуло з Революції Гідності…Восьмий рік іде війна… Як ми знову таке допустили”, – пише на своїй сторінці у Фейсбуці активістка і голова ініціативної групи Наталія Дідух.

У той же час у партії “Сила людей” заявляють, що Сергій Надал “дав вказівку поліції залякувати усіх, хто бореться з земельним дерибаном”.

“29 листопада 2021 року працівники поліції повідомили депутатів «Сили Людей» Іван Ковалик, Ігор Турський, Іван Сороколіт про відкриті кримінальні провадження, які стосуються захисників зелених зон, та намагались вручити їм протоколи про адміністративні правопорушення.

Замість розслідування розкрадання міської землі та забудови зелених зон, поліція чинить тиск на усіх, хто публічно бореться проти свавілля місцевої влади.

Вважаємо, що поліція прямо виконує вказівки міського голови Сергія Надала по саботуванню розслідувань десятків злочинів, які стосуються Тернопільської міської влади, та переслідувати громадян, які заважають розкраданню землі й коштів громади.Також заявляємо, що команда «Сили Людей» на будь-який тиск ніколи не піддавалалсь і піддаватись не буде. Ми завжди твердо стоятимемо на сторожі інтересів громади”, – зазначають у політсилі.

Нагадаємо, 12 жовтня депутати Тернопільської міської ради від «Сили людей», спільно з мешканцями мікрорайону вулиць Живова-Оболоня-Острозького повалили незаконно зведений паркан поблизу будинку №2 на Живова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE