Politerno > Україна і світ > Журналісти заявляють, що пост Арестовича – погроза життю і здоров’ю Бутусова

Журналісти заявляють, що пост Арестовича – погроза життю і здоров’ю Бутусова

  • 30 Листопада, 2021
  • 627 Переглядів
  • 0
Арестович ОП

Допис, у якому радник голови ОП Олексій Арестович говорить про загрозу життю головного редактора Цензор.НЕТ Юрія Бутусова, є погрозою життю журналіста.

Про це пише у фейсбуці журналіст Максим Кухар.

 

“За цей злочин ДБР має негайно порушити кримінальну справу проти речника ТКГ Олексія Арестовича. А Володимир Зеленський, котрий незадовго до цього посварився з журналістом на прес-конференції, має принести Юрію Бутусову свої особисті вибачення за злочинну поведінку підлеглого. І звичайно ж усунути винуватця від будь-якої держдіяльності та передати до рук слідства”, – вважає Кухар.

Журналіст запропонував уявити, що було б, якби листа з попередженням про можливу смерть та особистими обвинуваченнями написав, приміром, головреду “Української правди” Олені Притулі голова АП Кучми Віктор Медведчук, журналісту Сергію Лещенко – голова АП Януковича Андрій Клюєв або президент РФ Володимир Путін – президенту України Вікторую Ющенко.

“Кожен із цих випадків був би кваліфікований як однозначна загроза життю, залякування ЗМІ та політиків і спричинив би багатомісячний скандал. І найважчим звинуваченням у бік автора листа. І, зрозуміло, політична кар’єра автора постраждала чи взагалі закінчилася б”, – пише Кухар.

Він наголошує, що погрозу Бутусову висловив саме представник влади. І зробив це у найбільш грубій, злочинній та неприпустимій формі.

“Допис у ФБ речника Тимчасової контактної групи (ТКГ), радника з інформполітики Голови української делегації у Мінській групі, радника голови Офісу Президента України Андрія Єрмака з питань стратегічних комунікацій у сфері нацбезпеки та оборони Олексія Арестовича я переклав на англійську та французьку мови і спрямував у Міжнародну федерацію журналістів (IFJ), Міжнародну асоціацію преси (ІРА) та правозахисну організацію при Європарламенті “Права людини без кордонів” (HRWB). Юристи цих міжнародних організацій попередньо дали правову оцінку того, що написав Олексій Арестович. Так! Це погроза життю і здоров’ю журналіста Юрія Бутусова і завдання йому психологічної і моральної шкоди”, – зазначив Демчук. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що журналіст Юрій Бутусов працював на олігарха Ігоря Коломойського і образився, бо не отримала посади у Міноборони. Бутусов відповів, що Зеленському має бути соромно і він перекладає свою відповідальність на інших.

Юрій Бутусов заявив, що єдиною адекватною відповіддю на звинувачення Зеленського у смертях на Донбасі через публікації журналіста мав би бути ляпас, але його зупинила повага до статусу президента.

Головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов заявив, що Офіс президента Зеленського погрожує вбити його “як Гонгадзе” протягом тижня.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE