Politerno > Україна і світ > Порошенко був у розшуку і тому його не можна було просто пустити через кордон – ДБР

Порошенко був у розшуку і тому його не можна було просто пустити через кордон – ДБР

  • 17 Січня, 2022
  • 683 Переглядів
  • 0

Експрезидента Петра Порошенка не могли пропустити через прикордонний контроль без зупинки, бо спрацювала система з інформацією про те, що він у розшуку.

Про це йдеться у повідомленні Державного бюро розслідувань.

В ДБР нагадали, що 17 грудня намагалися вручити Порошенку про виклик для слідчого, а 20 грудня – повідомили його про підозру та оголосили в розшук.

“17 січня 2022 року, під час проходження Порошенком П.О. прикордонного контролю, спрацювала відповідна інформаційна система з інформацією про те, що дана особа перебуває у розшуку. Про даний факт представники Держприкордонслужби проінформували співробітників ДБР. ​Після цього, працівники ДБР зважаючи на те, що розгляд запобіжного заходу відносно Порошенка П.О. призначений на 11:00 17.01.2022 у Печерському райсуді, намагалися вручити повістку про виклик до суду та копії клопотання з додатками особисто Порошенку П.О. для належного інформування”, – йдеться у повідомленні.

В ДБР додали, що за законом не існує жодних зазодів для того, щоб не допустити громадянина України на територію країни.

“Слідчі ДБР виконували свої обов’язки щодо вручення процесуальних документів, однак оточення Петра Порошенка перешкоджали слідчому у його законній діяльності та вкотре сприяли порушенню підозрюваним покладених на нього обов’язків”, – зазначили в Бюро.

Нагадаємо, адвокати Петра Порошенка у Печерському райсуді Києва заявили, що формально він не є підозрюваним у справі про державну зраду та сприяння терористичній організації шляхом купівлі вугілля на окупованих територіях України у 2014-2015 роках.

Прокурори просять у суду для експрезидента Петра Порошенка запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE