Politerno > Україна і світ > Безкарність дій РФ проти України відкриє скриньку Пандори: держсекретар США прибув до Києва

Безкарність дій РФ проти України відкриє скриньку Пандори: держсекретар США прибув до Києва

  • 19 Січня, 2022
  • 503 Переглядів
  • 0

Державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до України.

Про це повідомив кореспондентка CNN Дженніфер Ханслер, речник Держдепартаменту США Нед Прайс, посольство США у Києві у Twitter.

Держсекретаря з літака зустріли представники американського посольства.

Очікується, що Блінкен 19 січня зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

“Держсекретар Блінкен щойно прибув до Києва, де його привітали наші чудові колеги з посольства. Сьогодні він також зустрінеться з президентом України Зеленським та міністром Кулебою, щоб підтвердити нашу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України”, – зазначили у посольстві США.

У відеокоментарі для Pod Save America Блінкен заявив, що Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що, якщо залишити дії Росії проти України без реакції, це розв’яже руки іншим автократіям та підірве демократію в усьому світі.

“Багато американців питають, чому ми так сфокусовані на України, чому це важливо. Звісно, Україна важлива сама по собі. Ми багато років підтримували її суверенітет, територіальну цілісність та незалежність. Ви чули цю формулу багато разів.

Але це також більше за Україну. Бо ось що відбувається: одна країна, Росія, своїми діями каже, що може просто змінювати межі своїх сусідів силою, може вирішувати за своїх сусідів, якими мають бути їхні рішення, з ким вони можуть вступати до союзів, а не люди цієї країни через їхній обраний уряд”, – зазначив дипломат.

Блінкен підкреслив, що Росія воліє мати сфери впливу і схиляти сусідів до своєї волі, а не їхнього вибору.

“Якщо ми залишимо це безкарним, я гадаю, ми відкриємо велику скриньку Пандори. І це стосується не лише України. Інші автократичні країни світу, такі як Росія, скажуть: ми теж так робитимемо. І це буде рецепт конфлікту, рецепт хаосу, рецепт людських страждань та рецепт підриву демократії.

Ось чому це важливо: від індивідууму на Майдані до чогось, що впливає на американців і людей всього світу”, – додав він.

Нагадаємо, США та Євросоюз більше не розглядають варіант відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT у разі посилення агресії проти України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE