Politerno > Україна і світ > За підготовку заворушень затримали нагородженого Порошенком скандального експолковника, – Бутусов

За підготовку заворушень затримали нагородженого Порошенком скандального експолковника, – Бутусов

  • 31 Січня, 2022
  • 668 Переглядів
  • 0

За підозрою у підготовці масових заворушень затримано колишнього полковника поліції Юрія Голубана. Слідчі вважають, що він може бути одним із організаторів.

Про це пише у фейсбуці головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

“Слідство МВС підозрює, що Голубан намагався передати 850 тисяч гривень особам, які нібито мали на його замовлення вчинити низку провокацій для дискредитації державної влади”, – зазначив він.

Журналіст нагадав, що Голубан став відомим після конфлікту з нардепом Парасюком під час громадської акції блокади торгівлі з окупованими територіями на Донбасі.

“У сутичці з Парасюком влада та керівництво МВС А.Авакова виступили на підтримку Голубана, президент П.Порошенко нагородив поліцейського орденом, а фракція Народний фронт вивела його для виступу на трибуну Верховної Ради”, – пригадує Бутусов.

Але невдовзі після цього терорист Ходаковський заявив, що Голован брав участь у діяльності загону “Восток” під його керівництвом. Через скандал Голубана було звільнено у 2018 році. Служба безпеки України порушила проти нього кримінальну справу за звинуваченням у державній зраді.

Як повідомлялося, напередодні в Нацполіції заявили про затримання групи людей, які планували організувати в країні масові заворушення. За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, заворушення мали відбуватися в столиці, а також у Сумській, Чернігівській, Черкаській та Полтавській областях.

Нагадаємо, голову фракції “Довіра” в Полтавській обласній раді Олега Діденка і його брата Ігоря затримали під час отримання майже 40 тисяч доларів, які вони вимагали від громадянки України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE