Politerno > Україна і світ > Кремль готує теракти в ОРДЛО як привід для введення військ в Україну, – Залужний

Кремль готує теракти в ОРДЛО як привід для введення військ в Україну, – Залужний

  • 19 Лютого, 2022
  • 546 Переглядів
  • 0
Залужний

Військові та спецслужби РФ готують теракти в ОРДЛО, щоб використати їх як привід для наступу на Україну під виглядом “миротворців”.

Про це головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив у Facebook.

“На тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей російські кадрові військові та спецслужби готують теракти, жертвами яких мають стати мирні жителі. Ворог прагне використати це як привід для звинувачення України і введення регулярних підрозділів збройних сил РФ під виглядом “миротворців””

Дезінформуючи суспільство про затримання нібито українських ДРГ, противник розкриває власні плани, серед яких – мінування мостів та шляхів, якими окупаційна адміністрація вивозить мирних жителів на територію РФ, мінування автомобілей, житлових будинків та громадських об’єктів.

Під особливою небезпекою перебувають автобуси та потяги з дітьми-сиротами та літніми людьми, яких вивозять за відомими та запланованими ними графіками й маршрутами…

Противник використовує примусове вивезення мирного населення, передусім жінок та дітей, для реалізації своїх кривавих провокацій”, – зазначив головнокомандувач.

Залужний наголосив, що Україна “не планує жодних наступальних дій на Донбасі”.

Також він пояснив, у чому підступність дій противника. Вона полягає в застосуванні артилерії, яку навмисне розмістили в населених пунктах, створивши загрозу для мирних мешканців окупованих територій.

Нагадаємо, 19 лютого у Ростовській області РФ запровадили режим надзвичайної ситуації через збільшення числа евакуйованих з ОРДЛО, їх готові прийняти 26 регіонів Росії.

Також сьогодні ватажки терористичних організацій “ДНР” і “ЛНР” Денис Пушилін та Леонід Пасічник підписали указ про загальну мобілізацію в ОРДЛО.

Від ранку 18 лютого російсько-окупаційні війська вели вогонь з мінометів та великокаліберних кулеметів по КПВВ “Щастя”.

Народні депутати та представники іноземних ЗМІ потрапили під обстріл у районі бойових дій.

Окупаційні війська РФ продовжують обістрілювати українські позиції, внаслідок бойових дій 3 військовослужбовці загинули, ще 4 зазнали поранень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE