Politerno > Україна і світ > У суботу окупанти вбили трьох українських воїнів, є й поранені

У суботу окупанти вбили трьох українських воїнів, є й поранені

  • 19 Лютого, 2022
  • 927 Переглядів
  • 0

Окупаційні війська РФ продовжують обістрілювати українські позиції, внаслідок бойових дій 3 військовослужбовці загинули, ще 4 зазнали поранень.

Про це повідомив штаб ООС.

Станом на 17 годину 19 лютого з боку збройних формувань Російської Федерації на Донбасі зафіксовано 70 порушень, 60 з яких із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння.

Внаслідок ворожого обстрілу на сході України у суботу загинув військовий ООС капітан Антон Сидоров.

У штабі ООС повідомили, що військовослужбовець 30 омбр, капітан Антон Сидоров, загинув близько 7 годині ранку біля селища Миронівське Бахмутського району Донецької області під час обстрілу.

Обстріл вівся з напрямку Нижнє Лозове 2 АК ЗФ РФ (2 мсб  7 омсбр) в напрямку Миронівське по позиціях ЗС України із застосуванням артилерії калібру 122 мм, було здійснено 15 пострілів.

Сидоров, 1987 року народження, був помічником начальника штабу – начальником розвідки 3 мб 30 омбр (військова частина А0409).

Він отримав осколкове поранення в голову, не сумісне з життям.

Згодом, внаслідок обстрілу, отримали осколкові поранення несумісні з життям двоє українських військовослужбовців. Ще четверо військовослужбовців отримали поранення різної ступені важкості та знаходяться у лікувальних закладах.

Російсько-окупаційні війська обстріляли десятки населених пунктів, крім того, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно “Орлан-10”, з перетином лінії зіткнення.

“Об’єднані сили контролюють ситуацію та адекватно реагують на потенційні загрози з боку ворога. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати визначені завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації”, – додали у штабі.

З важливих новин за 18 лютого: Другу добу бойовики на Донбасі обстрілюють десятки населених пунктів. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів ОРДЛО та вкотре наголосив, що Київ не планує і не проводить наступальні операції на сході України.

Своєю чергою Українська делегація в ТКГ повідомила, що позачергове засідання Тристоронньої контактної групи щодо вирішення конфлікту на сході України 18 лютого не відбулося через відмову Росії. 

Відеозвернення ватажків “ЛДНР” Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника, в яких вони повідомляють про евакуацію населення через “загрозу наступу ЗСУ”, було записано 16 лютого за два дні до їх публікації.

Президент Володимир Зеленський відправляє на лінію фронту представників від парламенту та уряду.

Посольство Британії тимчасово переїздить з Києва до Львова – у Лондоні є побоювання щодо нової агресії Росії проти України.

19 лютого у Ростовській області РФ запровадили режим надзвичайної ситуації через збільшення числа евакуйованих з ОРДЛО, їх готові прийняти 26 регіонів Росії.

Також сьогодні ватажки терористичних організацій “ДНР” і “ЛНР” Денис Пушилін та Леонід Пасічник підписали указ про загальну мобілізацію в ОРДЛО.

Від ранку 18 лютого російсько-окупаційні війська вели вогонь з мінометів та великокаліберних кулеметів по КПВВ “Щастя”.

Народні депутати та представники іноземних ЗМІ потрапили під обстріл у районі бойових дій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE