Politerno > Україна і світ > Нардепи та іноземні журналістами потрапили під обстріл бойовиків

Нардепи та іноземні журналістами потрапили під обстріл бойовиків

  • 19 Лютого, 2022
  • 549 Переглядів
  • 0

Народні депутати та представники іноземних ЗМІ потрапили під обстріл у районі бойових дій.

Про це повідомила речниця “Слуги народу” Юлія Палійчук у Telegram.

“На одній із позицій народні депутати та представники зарубіжних ЗМІ потрапили під обстріл і були евакуйовані в укриття”, – йдеться у повідомленні.

За даними УП, депутати потрапили під обстріл у Новолуганському.

Перед цим Палійчук повідомила, що народні депутати від “Слуги народу” спільно з представниками закордонних ЗМІ побували на позиціях українських сил у районі Світлодарська.

Нардепи поспілкувалися з військовими щодо оперативної обстановки та щодо загострення, яке спостерігається протягом останніх днів, де військові сказали, що ситуація складна, але повністю контрольована.

Також депутати передали одному із підрозділів ЗСУ дрон, необхідний для виконання завдань в зоні ООС.

З важливих новин за 18 лютого: Другу добу бойовики на Донбасі обстрілюють десятки населених пунктів. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів ОРДЛО та вкотре наголосив, що Київ не планує і не проводить наступальні операції на сході України.

Своєю чергою Українська делегація в ТКГ повідомила, що позачергове засідання Тристоронньої контактної групи щодо вирішення конфлікту на сході України 18 лютого не відбулося через відмову Росії. 

Відеозвернення ватажків “ЛДНР” Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника, в яких вони повідомляють про евакуацію населення через “загрозу наступу ЗСУ”, було записано 16 лютого за два дні до їх публікації.

Президент Володимир Зеленський відправляє на лінію фронту представників від парламенту та уряду.

Посольство Британії тимчасово переїздить з Києва до Львова – у Лондоні є побоювання щодо нової агресії Росії проти України.

19 лютого у Ростовській області РФ запровадили режим надзвичайної ситуації через збільшення числа евакуйованих з ОРДЛО, їх готові прийняти 26 регіонів Росії.

Також сьогодні ватажки терористичних організацій “ДНР” і “ЛНР” Денис Пушилін та Леонід Пасічник підписали указ про загальну мобілізацію в ОРДЛО.

Від ранку 18 лютого російсько-окупаційні війська вели вогонь з мінометів та великокаліберних кулеметів по КПВВ “Щастя”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE