Politerno > Україна і світ > Парламент виділив на безпеку та оборону додаткові 23 мільярди гривень

Парламент виділив на безпеку та оборону додаткові 23 мільярди гривень

  • 23 Лютого, 2022
  • 518 Переглядів
  • 0

У Верховній Раді прийнято закон, яким за напрямками оборони та безпеки України спрямовується 23 млрд грн.

345 нардепів підтримали доопрацьований комітетом законопроєкт №7012-д.

Як написав депутат з фракції “Батьківщина” Іван Крулько, законопроєкт №7100 був розглянутий сьогодні на засіданні Комітету з питань бюджету у надзвичайно стислі строки. Комітетом було рекомендовано прийняти його за результатами розгляду у першому читанні за основу і в цілому як закон з урахуванням пропозицій комітету, внесених у Висновок, і внесених відповідних редакційних поправок.

“Щойно Верховна Рада 347 голосами «за» підтримала нашу ініціативу, спрямовану на багатократне посилення фінансування армії”, – написав Крулько у фейсбуці.

Згідно ухвалених змін, видатки та доходи держбюджету збільшуються на 26,5 млрд грн.

З цієї суми 23 млрд грн виділять за напрямком безпеки й оборони. А саме, додаткові 16 млрд грн отримає Міністерство оборони на збільшенення зарплата військовим, територіальну оборону, програми розвитку та розробки сучасного озброєння.

Також 6 млрд грн отримає Міністерство внутрішніх справ, 0,6 млрд грн – Головне управління розвідки. Ще 0,5 млрд грн спрямують на водопостачання у Донецькій області і 0,2 млрд грн – Донецькій та Луганській областям на усунення наслідків ескалації.

Крім того, Міністерству фінансів виділяють додаткові 3,1 млрд грн на обслуговування державного боргу.

Збільшити видатки дозволило перевиконання доходів бюджету за статтею зборів податку на додану вартість з товарів, ввезених в Україну. Крім того, до бюджету внесли грант від Євросоюзу у 90 млн євро.

Нагадаємо, члени Радбезу РФ на камеру висловилися за визнання незалежності окупованих агресором ОРДО і ОРЛО, а президент РФ Володимир Путін заявив, що ухвалить рішення 21 лютого.

Президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання ОРДЛО.

Видавши укази про визнання ОРДЛО, президент Росії Володимир Путін дозволив направити на схід України російські війська нібито “для підтримки миру”.

На засіданні Держдуми РФ 22 лютого депутати ратифікували договори “про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу” з самопроголошеними “ДНР” та “ЛНР”.

Компанія СКМ олігарха Ріната Ахметова сплатить наперед податків на суму 1 млрд грн.

Уряд США запроваджує фінансові санкції проти двох російських банків, олігархів та шляхів погашення державного боргу РФ.

Президент Володимир Зеленський анонсував підписання указу про призов військовослужбовців запасу через збільшення військової загрози з боку Росії.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш зазначив, що війська РФ, розміщені без дозволу України на території Донецької та Луганської областей – не є миротворцями.

Народні депутати пропонують Раді національної безпеки і оборони ввести на 10 років санкції проти депутатів Держдуми РФ, російських політиків та чиновників, причетних до визнання ОРДЛО.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна не говорить про виготовлення ядерної зброї. Україна має змогу призвати 36 тисяч резервістів у випадку нападу Росії.

На засіданні Ради національної безпеки та оборони в середу вирішено запровадити надзвичайний стан на всій території України крім Донецької та Луганської областей, де вже діє надзвичайний правовий режим.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE