Politerno > Україна і світ > Про ядерну зброю ніхто не говорив, а Україна може призвати 36 тисяч резервістів, – Данілов

Про ядерну зброю ніхто не говорив, а Україна може призвати 36 тисяч резервістів, – Данілов

  • 23 Лютого, 2022
  • 960 Переглядів
  • 0

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна не говорить про виготовлення ядерної зброї. 

Про це Данілов заявив за підсумками засідання РНБО 23 лютого.

“Президент не казав про розробку ядерної зброї. Президент звертав увагу на виконання всіма підписантами Будапештського меморандуму тих зобов’язань щодо нашої безпеки, які були там прописані.

За те, що ми віддали нашу ядерну зброю, наш ядерний потенціал підписанти брали на себе повноваження забезпечити нашу незалежність.

Про те, що ми збираємося робити ядерну зброю, я ніде не бачив, ніде не читав і не знаю нащо ви це інтерпретуєте”, – підкреслив Данілов.

Секретар РНБО додав, що Україна має змогу призвати 36 тисяч резервістів у випадку нападу Росії.

“Що стосується резервістів. Кількість їх на сьогоднішній день буде складати 36 000 осіб. Це люди, які в переважній більшості пройшли фронт, вони розуміють, про що йде мова”, – зазначив він.

Данілов наголосив, що у випадку нападу російських військ на Київ чи будь-яке інше місто відсіч дадуть миттєво – наша армія до цього готова.

Він також додав, що у разі вторгнення відразу запровадять воєнний стан і проінформують про це громадськість. 

Говорячи про загальну мобілізацію, Данілов підкреслив, що це рішення приймається окремо, і на сьогоднішній день такого рішення ще немає.

Президент України Володимир Зеленський у промові на Мюнхенській конференції не говорив прямо про намір відновити ядерний потенціал, але сказав: якщо підписанти Будапештського меморандуму не нададуть гарантій безпеки для України перед лицем війни з РФ, то Україна “матиме повне право вважати, що Будапештський меморандум не працює”.

Президент Росії Володимир Путін на це заявив, що Україні завдяки “доробку” з радянських часів буде “набагато простіше, ніж багатьом іншим державам”, обзавестися тактичною ядерною зброєю, особливо “у разі технологічної підтримки із закордоння”.

Нагадаємо, члени Радбезу РФ на камеру висловилися за визнання незалежності окупованих агресором ОРДО і ОРЛО, а президент РФ Володимир Путін заявив, що ухвалить рішення 21 лютого.

Президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання ОРДЛО.

Видавши укази про визнання ОРДЛО, президент Росії Володимир Путін дозволив направити на схід України російські війська нібито “для підтримки миру”.

На засіданні Держдуми РФ 22 лютого депутати ратифікували договори “про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу” з самопроголошеними “ДНР” та “ЛНР”.

Компанія СКМ олігарха Ріната Ахметова сплатить наперед податків на суму 1 млрд грн.

Уряд США запроваджує фінансові санкції проти двох російських банків, олігархів та шляхів погашення державного боргу РФ.

Президент Володимир Зеленський анонсував підписання указу про призов військовослужбовців запасу через збільшення військової загрози з боку Росії.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш зазначив, що війська РФ, розміщені без дозволу України на території Донецької та Луганської областей – не є миротворцями.

Народні депутати пропонують Раді національної безпеки і оборони ввести на 10 років санкції проти депутатів Держдуми РФ, російських політиків та чиновників, причетних до визнання ОРДЛО.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE