Politerno > Україна і світ > Генсек ООН заявив, що російські війська в ОРДЛО – не миротворці

Генсек ООН заявив, що російські війська в ОРДЛО – не миротворці

  • 23 Лютого, 2022
  • 642 Переглядів
  • 0
Гуттериш генсек ООН

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш зазначив, що війська РФ, розміщені без дозволу України на території Донецької та Луганської областей – не є миротворцями.

Про це Гуттериш заявив у промові перед журналістами, повідомляється на сайті Організації об’єднаних націй.

“Мене турбує спотворення концепції миротворчості. 

Я пишаюся досягненнями миротворчих операцій ООН, під час яких так багато “Блакитних шоломів” пожертвували своїм життям, щоб захистити цивільне населення.

Коли війська однієї країни входять на територію іншої країни без її згоди, вони не є неупередженими миротворцями. Вони – зовсім не миротворці”.

Гутерриш заявив, що визнання Росією двох псевдореспублік на сході України порушує суверенітет України і знищує Мінські угоди щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Він наголосив, що ООН повністю підтримує суверенітет України і продовжує підтримувати народ України через гуманітарні операції та зусилля з прав людини.

Гуттериш закликав до негайного припинення вогню та відновлення верховенства права.

Нагадаємо, члени Радбезу РФ на камеру висловилися за визнання незалежності окупованих агресором ОРДО і ОРЛО, а президент РФ Володимир Путін заявив, що ухвалить рішення 21 лютого.

Президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання ОРДЛО.

Видавши укази про визнання ОРДЛО, президент Росії Володимир Путін дозволив направити на схід України російські війська нібито “для підтримки миру”.

На засіданні Держдуми РФ 22 лютого депутати ратифікували договори “про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу” з самопроголошеними “ДНР” та “ЛНР”.

Компанія СКМ олігарха Ріната Ахметова сплатить наперед податків на суму 1 млрд грн.

Уряд США запроваджує фінансові санкції проти двох російських банків, олігархів та шляхів погашення державного боргу РФ.

Президент Володимир Зеленський анонсував підписання указу про призов військовослужбовців запасу через збільшення військової загрози з боку Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE