Politerno > Україна і світ > Надзвичайний стан в Україні: СБУ заявляє, що немає підстав для нагнітання ситуації

Надзвичайний стан в Україні: СБУ заявляє, що немає підстав для нагнітання ситуації

  • 23 Лютого, 2022
  • 642 Переглядів
  • 0

На засіданні Ради національної безпеки та оборони в середу вирішено запровадити надзвичайний стан на всій території України крім Донецької та Луганської областей, де вже діє надзвичайний правовий режим.

Це рішення 226 голосами тепер протягом 48 годин має затвердити Верховна Рада. Питання НС планують розглянути вже у середу.

Служба безпеки України зазначає, що рішення влади тимчасово запровадити надзвичайний стан по всій території України є необхідним та виваженим, НС скасують, коли потреби у ньому не буде.

Спецслужба наголошує, що ведення надзвичайного стану не означає, що життя громадян ускладниться, а всі передбачені законом механізми одразу будуть застосовані. Адже кожен регіон України має свою безпекову специфіку.

Так само немає підстав для нагнітання ситуації та поширення фейків – мова йде про введення саме надзвичайного, а не воєнного стану. Як тільки у цьому не буде необхідності, його буде скасовано, наголошують в СБУ.

“Шановні громадяни України!

Ситуація, в якій знаходиться наша держава, вимагає від нас єдності, спокою та рішучості. І готовності у будь-який момент часу задіяти всі можливості для захисту країни.

Заради безпеки держави та нашої перемоги у гібридній війні ми маємо, перш за все, працювати на випередження, заздалегідь реагувати на виклики та продумувати кожен свій крок наперед, зважаючи на потенційний розвиток різноманітних сценаріїв.

Рішення влади тимчасово запровадити надзвичайний стан по всій території України є необхідним та виваженим…

Наразі немає підстав для тривоги. Іде максимально злагоджена робота для найбільш ефективного захисту нашої країни та вашої безпеки”.

Згідно з чинним законодавством, надзвичайний стан в Україні або в окремих її місцевостях може бути скасований указом президента раніше строку, на який він вводився, в разі усунення обставин, що обумовили необхідність введення надзвичайного стану.

З пропозицією про скасування надзвичайного стану до президента може звернутися Верховна Рада. Пропозиції щодо скасування надзвичайного стану в Україні або в окремих її місцевостях подаються Кабінетом міністрів.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що впровадження надзвичайного стану не впливатиме на життя українців і роботу бізнесу.

Нагадаємо, члени Радбезу РФ на камеру висловилися за визнання незалежності окупованих агресором ОРДО і ОРЛО, а президент РФ Володимир Путін заявив, що ухвалить рішення 21 лютого.

Президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання ОРДЛО.

Видавши укази про визнання ОРДЛО, президент Росії Володимир Путін дозволив направити на схід України російські війська нібито “для підтримки миру”.

На засіданні Держдуми РФ 22 лютого депутати ратифікували договори “про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу” з самопроголошеними “ДНР” та “ЛНР”.

Компанія СКМ олігарха Ріната Ахметова сплатить наперед податків на суму 1 млрд грн.

Уряд США запроваджує фінансові санкції проти двох російських банків, олігархів та шляхів погашення державного боргу РФ.

Президент Володимир Зеленський анонсував підписання указу про призов військовослужбовців запасу через збільшення військової загрози з боку Росії.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш зазначив, що війська РФ, розміщені без дозволу України на території Донецької та Луганської областей – не є миротворцями.

Народні депутати пропонують Раді національної безпеки і оборони ввести на 10 років санкції проти депутатів Держдуми РФ, російських політиків та чиновників, причетних до визнання ОРДЛО.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна не говорить про виготовлення ядерної зброї. Україна має змогу призвати 36 тисяч резервістів у випадку нападу Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE